Carme Clara Parramon Homs

Llicenciada en Història per la Universitat de Barcelona i màster en Investigació Bàsica i Aplicada en Antropologia Social i Cultural (1997), va estar molt vinculada als moviments associatius de L’Hospitalet, on viu des de l’any 1971. A partir de l’any 1976 va ser militant del PSUC i va col·laborar per organitzar una vocalia de dones a partir de l’escola de dones del barri.

En la seva carrera professional va ser ajudant tècnica al centre d’estudis CEDEC de Barcelona (1967-1968) i també va exercir de traductora i correctora de textos per a diverses editorials durant els anys setanta. Va treballar a l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat, com a directora de l’Aula de Cultura de la Florida, com a cap de la secció de Patrimoni Cultural, i ha estat al capdavant de la direcció de l’Arxiu Històric Municipal fins a la seva jubilació.

Entre les seves publicacions destaquen els resultats de la seva memòria de recerca Similituds i diferències. La immigració dels anys 60 a L’Hospitalet (2000), que va ser guardonada amb el segon premi Marqués de Lozoya del Ministeri d’Educació i Cultura. També trobem la publicació, l’any 2008, de “Dones, immigració, moviments veïnals i benestar (1970-1980)” a Dones en moviment(s) socials pel benestar. L’any 2009, va participar en el calendari de les dones que es publica anualment a l’Institut Català de les Dones amb Veïnes, ciutadanes. Entre d’altres publicacions, també destaca “Abuelas, madres e hijas. Parentesco y migraciones interiores en España durante la segunda mitad del siglo XX”, a Parentescos. Modelos culturales de reproducción.

Vídeos de la testimoni