Mercè Otero Vidal
Nascuda a Barcelona l’any 1947, llicenciada en Filosofia i Lletres, especialitzada en Filologia Clàssica Romànica-Hispànica, i catedràtica de Llatí a la Universitat de Barcelona, es va dedicar a la docència i a la formació de professorat, així com també a l’assessorament sobre coeducació i innovació en centres escolars. Actualment jubilada com a professora, segueix participant dins dels seminaris de Filosofia i Gènere i Dones i Literatura de la Universitat de Barcelona i en trobades i grups de treball.
Ha escrit i publicat diversos treballs i materials sobre el paper de les dones al llarg de la història, així com també ha traduït textos llatins al català. El seu activisme feminista l’ha portat a exercir tasques de responsabilitat en el Centre de Documentació de Ca la Dona i en l’organització de l’Escola Feminista d’Estiu de la Xarxa Feminista. Forma part del Consell de Dones de Barcelona, el Consell Nacional de Dones de Catalunya, el Consell Nacional LGTBI de Catalunya i del Consell de la Llengua Catalana.
El 2019 va rebre la Creu de Sant Jordi per la Generalitat de Catalunya. Entre les seves publicacions destaquen “La ciutat de les dames i Terra d’elles: dues utopies feministes en català”, dins de la revista Quaderns; “Sobre lesbianisme, feminisme i edat”, per a Nous Horitzons, i “La coeducació és l’educació”, per a l’Escola Catalana, entre d’altres.
Vídeos de la testimoni
-
Entrevista completa a Mercè Otero Vidal [54:26]
Licenciada en Filosofía y Letras y especializada en Filología Clásica Romántica-Hispánica y Catedrática en Latín por la Universidad de Barcelona.
Su activismo feminista le ha llevado a ejercer tareas de responsabilidad en el Centro de Documentación de Ca la Dona y en la organización de la Escuela Feminista de Verano de la Red Feminista.
-
Família republicana
L'escola i l'instut.
-
Ensenyament actiu
Les pel·lícules que es projectaven a l'Institut Francès.
-
Concili Vaticà II
L'aproximació de sectores catòlics al feminisme.
-
Sindicat Democràtic d’Estudiants
El moviment de Professors No Numeraris.
-
Vocalia de Dones de l’Esquerra de l’Eixample
La vivència de les Jornades.
-
Maria Milagros Rivera
Lectures importants en anglès sense entendre-les.
-
El llenguatge de les dones
La presència del femení en l'estudi del llenguatge.
-
Ca la Dona
El debat entorn la doble militància.
-
l’Associació Catalana de la Dona
El naixement de Ca la Dona.