Visites comentades a l'exposició Documents de la Barcelona Històrica

Visites comentades a l'exposició Documents de la Barcelona Històrica

Els dijous 15 i 29 d'abril a les 17.00 h i els dissabtes 24 d'abrill i 8 de maig a les 12.00h

Els propers  dijous 15 i 29 de abril a les 17.00 h i els dissabtes 24 d’abril i 8 de maig a les 12.00 h, l’ Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona organitza visites comentades de l’exposició Documents de la Barcelona històrica .

L’exposició presenta una selecció de documents conservats a l’Arxiu en forma d’originals, còpies o facsímils, que il·lustren segles d’història de la ciutat, des de la creació del Govern municipal l’any 1249 fins al restabliment de l’Ajuntament democràtic el 1979. Els fons documentals de l’Arxiu són fonamentals per conèixer la trajectòria centenària de la capital catalana, amb testimonis des del segle IX fins a l’actualitat.

A partir del segle XIII també es comença a configurar l’arxiu de la ciutat, que des de llavors conserva totas la documentació generada pel Govern local. Al llarg dels segles aquest patrimoni s’ha nodrit no només amb documentació administrativa, sinó també amb fons particulars d’una naturalesa ben diversa, a més d’un ric patrimoni hemerogràfic i bibliogràfic sobre Barcelona.

Amb aquesta exposició, l’Arxiu reivindica el patrimoni documental en la construcció del relat sobre la història de la ciutat. La mostra s’estructura en cinc grans àmbits dedicats al govern de la ciutat, la demografia, l’arquitectura i l’urbanisme, el món del treball i els serveis urbans.

Inscripcions gratuïtes al correu: arxiuhistoric@bcn.cat

Aforament limitat.

L’ús de la mascareta és obligatori i caldrà respectar totes les mesures de seguretat covid-19.