Donació d'un conjunt de documents relacionats amb el món de la música

..
10/06/2024 - 12:36 h

Dilluns 6 de maig, el Sr. Jordi  Ibáñez Nielles va fer una donació a l’Arxiu Històric de la Ciutat de un conjunt de documents relacionats amb el món de la música i que van pertànyer al seu pare. Es tracta de  cent vuitanta-cinc programes de mà de sardanes i actes folklòrics dels anys 1948 i 1949, la majoria d’ells barcelonins, i d’uns rebuts de pagament i un llibre de comptabilitat de l’associació musical “Agrupació D’ací i d’allà”, entre altres.

També ha fet donació d’un passi d’acreditació personal del seu avi com a treballador de l’empresa “Construcciones y pavimentos” per accedir a la font lluminosa de Montjuïc quan s’estava construint l’any 1929.

Aquests programes de mà completaran la col·lecció de programes de mà dedicats al món de la sardana que custodia l’AHCB. D’altra banda aquests programes contenen gran profusió de publicitat comercial de l’època, que complementaria en informació, la col·lecció de publicitat comercial de l’Arxiu. Mentre que el passi d’acreditació personal per accedir a la font lluminosa formarà part de la Col·lecció de l’exposició internacional celebrada a Barcelona l’any 1929.

Tan bon punt es faci el tractament arxivístic integral d’aquesta documentació, serà disponible per a consulta tant presencialment, com virtualment a través del nostre catàleg en línia.