Instal·lació “INTRAMURS: El temps que habita l’Arxiu”

..
10/06/2024 - 13:12 h

Dins la Setmana Internacional dels Arxius i amb motiu del centenari de la Declaració de l’edifici de la Casa de l’Ardiaca com a monument nacional, s’ha inaugurat una instal·lació al primer pis del pati de l’Arxiu Històric de la Ciutat. La intervenció, explora els canvis arquitectònics de l’edifici i ressalta el paper essencial dels col·lectius de professionals implicats en la custòdia de la memòria ciutadana.

La instal·lació utilitza imatges històriques,  gravats  i dibuixos conservats majoritària a la institució, per crear un tapís visual en evolució constant, simbolitzant el compromís amb la història. A més, incorpora el públic en reflectir els visitants a l’obra mateixa. Destaca la importància de protegir el patrimoni cultural i reconeix la feina dels qui mantenen viva la memòria de la ciutat. “Intramurs, el temps que habita l’Arxiu” convida a  reflexionar sobre la preservació del patrimoni arquitectònic i cultural, i a valorar l’esforç de totes les persones que conserven la història de la ciutat.

La intervenció, obra de  Ricard Martínez  d’Arqueologia del punt de vista, es podrà visitar, des del 5 de juny al 28 de setembre.

Entrada lliure.

Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona

Carrer Santa Llúcia, 1