L’AHCB acull la donació del fons Eusebi Bosch i Humet provinent de l’Associació Musical de Mestres Directors

..
30/10/2023 - 15:37 h

Eusebi Bosch i Humet (Sabadell, 27 d’octubre del 1860 – Barcelona, 12 de gener del 1948) va ser un músic intèrpret, compositor i director d’orquestra. Fou deixeble del reconegut pianista Gumersind Vidiella i també del compositor i director d’orquestra Gabriel Balart. El seu fons presenta una cronologia entre 1883 i 1935 i aplega la quasi totalitat de la seva producció musical manuscrita, ben bé tres-centes unitats documentals. Una copiosa obra dedicada a orquestra simfònica, cobla, banda, diferents formacions cambrístiques, així com obra pianística, vocal i per a instruments solistes. També inclou diversos reculls de melodies populars catalanes, romaneses i franceses d’interès musicològic.

Per la seva banda l’AHCB ja custodia d’antic un Fons Eusebi Bosch i Humet, amb codi AHCB3-287/5D10, que conté correspondència, memòries i publicacions del compositor, així com una petita part de la seva producció musical manuscrita i també editada. La donació actual s’afegeix al fons preexistent i permetrà aplegar en un de sol la totalitat de l’obra compositiva i la documentació de caràcter privat tot mantenint-ne la codificació.

A més a més el fet que la signatura s’hagi produït durant l’any 2023 no és del tot fortuït, ja que vé a coincidir amb el 75è aniversari de la mort del compositor, efemèride de la qual la Direcció de l’Arxiu Municipal se’n va fer ressò amb una notícia publicada durant el mes de gener d’aquest any.