Presentació del projecte Memòria del periodisme barceloní (1966-1986) a la seu del Col•legi de Periodistes de Catalunya

..
23/04/2024 - 12:47 h

L’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona i el Col·legi de Periodistes de Catalunya vam fer públic el dimarts 16 d’abril el projecte conjunt d’entrevistes a deu periodistes destacats de la transició.

L’acte va ser presentat pel degà del Col·legi de Periodistes, Joan Maria Morros, la directora de l’Arxiu Històric Sílvia Domènech i el periodista Xavier Febrés, autor de les entrevistes.

A la jornada van assistir alguns dels periodistes entrevistats: Amparo Moreno Sardà, Rosa Maria Mora, Teresa Rubio Rovira, Maria Eugènia Ibáñez i Pere Oriol Costa.

Els participants ens van parlar dels seus records a les redaccions del moment, Diario Femenino, Mundo Diario, Tele/eXpress, el Correo Catalán i les noves capçaleres que anaven apareixent, el diari Avui o  El Periódico de Catalunya. També van reflexionar sobre el paper de la dona i els canvis que va suposar la Llei Fraga de 1966.

En aquest projecte d’història oral s’entrevisten a alguns dels  fundadors del Grup Democràtic de Periodistes, els periodistes Joan Anton Benach, Josep Maria Cadena, Rafael Pradas i Pere Oriol Costa.

Completen la llista d’entrevistats del projecte els periodistes Antoni Ribas (El Correo Catalán, Avui) i Josep Martí Gómez (Diario de Barcelona, Mediterráneo, El Correo Catalán).

Les deu entrevistes del projecte poden ser consultades íntegrament a l’Arxiu Històric de la Ciutat.

Podeu consultar la noticia que ha fet el Col·legi de Periodistes de Catalunya clicant aquí