Fogons Antirumors

Mitjançant la cuina, l’activitat pretén potenciar el respecte i el reconeixement de la diversitat, la solidaritat, la cooperació i el compromís amb la ciutadania. El “cuiner/a convidat/da” és una persona migrada, i realitzarà una introducció als aspectes clau del país o regió d’on prové, i la història que envolta els plats que es preparen aquell dia. Des del valor d’autorepresentació, la persona compartirà el significat dels plats, en quin moment es mengen, quin simbolisme tenen i altres temes d’interès. La sessió finalitza amb una degustació dels plats al voltant de la taula.
Nombre de participants

Mínim: 10 persones.

Màxim: 10 persones.

Observacions

És una activitat adaptable a totes les edats. Disposem de diferents modalitats segons l'edat dels assistents: amb els nens i adolescents s'utilitza el joc com a metodologia i amb gent gran introduïm l'artesania també com a eina.

Equipament necessari

Si l’entitat sol·licitant disposa de cuina es pot realitzar l’activitat allà mateix. En cas de no disposar-ne, podem aportar una cuina mòbil: l’espai per col·locar-la pot ser exterior o interior. Si és exterior caldrà que l’espai estigui protegit del sol i de la pluja. Si és interior ha d'estar ventilat, tenir sortida de fums o finestres. Cal que l’espai disposi de punt d’aigua i d’electricitat, taules i cadires. És recomanable disposar també de parament de taula. En cas de no disposar-ne, l’entitat dinamitzadora podria portar-ho.

Material que aporta l’entitat contractada

Receptes, ingredients, davantal i tots els materials necessaris per al desenvolupament de l'activitat. 

Si fos necessari: una cuina mòbil i parament de taula

Personal

Dependrà del número d'assistents. Disposem de fins a 5 monitors per dinamitzar l’activitat.

Dades de l'entitat

Fundació Ciutadania Multicultural-Mescladís

www.mescladis.org

Tema principal
Imaginaris i percepcions
Tipologia d'activitat
Taller de creació artística
Públic destinatari
Públic en general
Durada

Activitat: entre 2 i 3 hores.

Temps de preparació, muntatge i desmuntatge de l’activitat: per concretar, entre 30 minuts i 1 hora.

Sol·licita l'activitat

Torna al catàleg