El taller ofereix l'opció de visionar dues pel·lícules que aborden temàtiques de transformació personal, emancipació femenina i experiències de persones refugiades, seguit d'un debat per reflexionar sobre les qüestions socials i culturals que tracten.
Catàleg d'activitats antirumors
L'objectiu principal del catàleg és oferir eines pedagògiques i accessibles per desarticular imaginaris discriminatoris sobre la diversitat cultural.
Eixos temàtics de les activitats
Cercador d'activitats antirumors
Un espectacle-taller que combina l'art de la papiroflèxia i el joc d'ombres per ensenyar als infants com les diferències poden enriquir les relacions, a través de l'aventura de Llumbret i Paperola en una ciutat de paper.
Taller dirigit per experts gitanos i no gitanos en l'àmbit de la lluita de l'antigitanisme, per donar visibilitat als esdeveniments més importants de la història del Poble Gitano com l'Holocaust Gitano (Samudaripen).
Dinàmica pedagògica que consisteix a esbrinar la tradició religiosa que professen diverses persones tenint en compte la seva imatge, així com algunes frases relacionades amb la seva identitat i les seves creences.
Taller on es faran servir eines d'un laboratori de psicologia i de neurociència per fer experiments en viu per analitzar com els nostres cervells ocasionen situacions de discriminació social en tant que mirall del racisme estructural que travessa les nostres societats.
Role play a través d'uns passaports ficticis que ens atorguen uns privilegis o discriminacions en l'àmbit legal, una reflexió conjunta sobre les desigualtats a l'hora de moure'ns pel món, i finalment un debat sobre com ens identifica la documentació.
Es tracta d'un conte teatralitzat, que acosta als infants l'experiència d'una nena discriminada pels seus trets físics i es comparteixen eines per transformar vivències de racisme.
Pretén abordar la interculturalitat amb una visió local i internacional a través de guies que expliquen la seva cultura i la seva història durant el recorregut.