Inici / Noticia / Aquest setembre... el catàleg antirumors està d’estrena!

Aquest setembre... el catàleg antirumors està d’estrena!

Hem renovat la imatge gràfica i incorporat més de vint activitats, amb una àmplia oferta de formats (noves modalitats de teatre social, arts plàstiques, audiovisual…) per tal d'arribar a tots els públics (infants, adults, joves, entitats, gent gran).

L’objectiu principal del catàleg és oferir activitats de pedagogia i educació per desmuntar els imaginaris discriminatoris sobre la diversitat cultural presents a la ciutat. Les activitats estan, de forma gratuïta, a disposició de les entitats, els serveis i els equipaments de Barcelona i en definitiva a tota la ciutadania, que vulgui treballar per eradicar imaginaris racistes i discriminatoris sobre població d'origen cultural divers.

El catàleg pretén ser una eina d’acompanyament de processos amb grups i col·lectius articulats, que estiguin treballant temes relacionats amb la interculturalitat. És per això que s’ha apostat per ampliar el ventall de formats i també les temàtiques de forma més accessible i amena. Però sobretot, ha apostat per a garantir més representativitat de les entitats i persones que treballen la perspectiva intercultural a la ciutat.

A nivell d’activitats  s’ha reforçat l’oferta per les més petites amb activitats de creació de titelles, teatre i arts plàstiques. Vegeu una petita mostra en aquest enllaç.

Per altra banda, s’han incorporat temàtiques com la memòria històrica i el mapatge col·lectiu. D’aquesta manera seguim reforçant l’esperit crític de la joventut, amb activitats que es poden fer a instituts, escoles, biblioteques i casals. Per exemple, comptem amb Noves Formes Visuals, La Mirada Crítica o Retrats que Parlen. En aquesta línia hem ampliat les activitats purament formatives dirigides a diversos públics. Les podeu consultar a través d’aquest enllaç.

També n’hi ha de temàtiques que ens semblen prioritàries com l’eradicació de la islamofòbia. Ho fem amb La construcció de la mirada islamòfoba.

I seguim reforçant l’eix de gènere amb una mirada interseccional a través d’Una mirada als feminismes negres des d’una perspectiva històrica, Parlem de l’Islam a través de tres referents musulmanes o Interseccionalitat #StopDesigualtats. Podeu consultar la resta d’activitats incorporant al cercador d’activitats ‘Gènere i feminismes‘.

Us animem a que li doneu un cop d’ull al catàleg i us poseu en contacte amb l’equip tècnic si teniu qualsevol dubte. A dia d’avui les activitats del catàleg s’oferiran de forma presencial segons l’aforament i limitacions de cada equipament i espai. En aquest enllaç hi ha tota la informació relativa a la demanda d’activitats.

Comparteix aquest contingut