Inici / Noticia / Comencen les preinscripcions a la formació Antirumors!

Comencen les preinscripcions a la formació Antirumors!

L'Estratègia BCN Antirumors presenta una nova edició de la 'Formació Antirumors: una proposta intercultural d’anàlisi i acció envers els rumors i les narratives discriminatòries'.

Aquesta proposta del Programa BCN Interculturalitat amb un llarg recorregut i demanda, continua en una nova edició que incorporarà nous continguts. El curs convida a la reflexió, l’aprenentatge conjunt i la posada en pràctica de la proposta d’anàlisi i acció de la interculturalitat com a metodologia i com a procés crític i transformador, i vol ser el primer pas d’una proposta d’acció al territori.

La formació té per objectiu aprofundir en els imaginaris sobre diversitat cultural propis de contextos occidentals, i la seva construcció històrica, per entendre com operen i legitimen les desigualtats estructurals. I pretén donar eines tant per identificar els processos de creació de rumors, estereotips i prejudicis, com per fer una anàlisi crítica de les narratives discriminatòries i els rumors basats en imaginaris racistes sobre la diversitat cultural. A més, la formació també convida a pensar estratègies de creació i amplificació de narratives alternatives i a conèixer propostes de transformació col·lectiva. El curs combina la teoria i la pràctica i incorpora metodologies participatives i vivencials per explorar com interseccionen els diferents sistemes d’opressió.

La formació, d’una durada de 20 hores, tindrà lloc al barri del Besòs i podran realitzar-la aquelles persones que exerceixen la seva activitat a la ciutat de Barcelona, com personal tècnic i voluntari d’entitats, serveis i equipaments i persones a títol individual. El curs s’adreça especialment a aquelles persones que vulguin contribuir activament participant en les accions que es realitzen des de l’Estratègia BCN Antirumors o les que s’impulsen des de la Xarxa BCN Antirumors.

Grup matí:

Dilluns 18 i 25 de novembre i 2, 9 i 16 de desembre, de 10 h a 14 h. 

Centre Cívic Besòs: Rambla de Prim, 87, 08019 Barcelona.

Grup tarda:

Dimecres 20 i 27 de novembre i 4, 11 i 18 de desembre, de 16 h a 20 h.

Casal de Barri Besòs: C/ Cristóbal de Moura, 232, 08019 Barcelona.

Cal fer la preinscripció abans de l’11 de novembre.

Fes la preinscripció aquí.

Adjunts

Comparteix aquest contingut