Inici / Noticia / Connecta’t al Programa BCN Interculturalitat!

Connecta’t al Programa BCN Interculturalitat!

El programa Barcelona Interculturalitat disposa d’un conjunt d’eines comunicatives a disposició de les entitats membres de la Xarxa BCN Antirumors amb l’objectiu de promoure i visibilitzar narratives alternatives en relació a la diversitat cultural.

A continuació us detallem aquelles eines i recursos que estan a la vostra disposició en cas que vulgueu fer difusió de les vostres activitats, projectes, actualitat, etc. La selecció de les notícies es farà tenint en compte criteris de respecte a la diversitat, que no reprodueixin imaginaris paternalistes, folklòrics o monolítics.

Butlletí

Voleu que les vostres activitats o esdeveniments antirumors apareguin al butlletí quinzenal del programa? Envieu un correu amb un text explicatiu (4 línies) + l’enllaç de la notícia que voleu visibilitzar + imatge en JPG o PNG a comunicaciointercultural@bcn.cat.

Us podeu subscriure al butlletí i estar al dia de les darreres novetats de les entitats de la Xarxa BCN Antirumors a través d’aquest enllaç.

Web

Si sou entitats membre de la Xarxa BCN Antirumors i voleu que les notícies de la vostra entitat apareguin al web, només cal que envieu la informació + imatge en JPG o PNG a comunicaciointercultural@bcn.cat.

Estructura notícia

Titular: Heu de remarcar allò que per a vosaltres és important i voleu destacar de l’esdeveniment.

Subtítol: Heu de remarcar allò secundari que és important. Els subtítols funcionen com un afegit d’informació al titular.

Entrada o lead: Es tracta del primer paràgraf de la noticia, situat entre el subtítol i el cos de la noticia. Aquí han d’aparèixer les dades que es consideren principals. Hauria de respondre a les següents preguntes: Què? Qui? On? Quan? Com? Per què?

Cos de la notícia: El cos de la notícia desenvolupa, a partir de l’anticipat en el lead, la resta de dades informatives que ha generat l’esdeveniment.

Twitter

El Programa disposa de dos comptes de Twitter: @BCNAntirumors i @EspaiAvinyo que, a part de difondre les activitats generades pel programa, també fa difusió de les activitats generades per les entitats membres de la Xarxa BCN Antirumors i les activitats interculturals de la ciutat.

Com a membres de la Xarxa BCN Antirumors, si voleu que fem difusió de les vostres activitats, és important que elaboreu un llistat de tuits, depenent de la importància de l’activitat i del suport comunicatiu necessari i ens el feu arribar a comunicaciointercultural@bcn.cat juntament amb el nom del vostre compte de Twitter, si és que en teniu. El fet de no tenir Twitter no us exclou del suport comunicatiu a través d’aquest canal.

També podeu etiquetar a @BCNAntirumors per tal que estiguem al cas de la vostra activitat o notícia. Us recordem que els hashtags que utilitzem són: #XarxaBCNAntirumors #AturemRumors #BCNInterculturalitat

Que cal tenir en compte a l’hora de redactar un tuit?  

  • Un tuit permet un màxim de 280 caràcters.
  • Sempre cal incloure una imatge. La mesura que millor funciona en un tuit és de: 1024×512 px. Formats JPG, PNG o GIF. La mida màxima per fotografies i imatges és de 5MB i per GIF 3MB. Evitar imatges que no incloguin aquestes mides, ja que a través del dispositiu mòbil no es veuen gens bé.
  • Incloure un enllaç a un lloc web que ampliï la informació.

Facebook

La pàgina de Facebook es nodreix de les darreres novetats del Programa BCN Interculturalitat així com de tots aquells articles, entrevistes o notícies d’interès. Si voleu estar-ne al dia, només cal que ens seguiu! També us animem a seguir el perfil de Facebook AgentBcn Antirumors i el grup de Facebook d’agents antirumors, espai virtual que funciona com a un punt de referència per compartir recursos i activitats pel que fa a millorar el discurs intercultural, antirumors i antiracista i conèixer noves metodologies i enfocaments de treball, esdeveniments a la ciutat i punt de comunicació i difusió d’iniciatives promogudes tant pels participants del grup, entitats de la XBCNA i per l’Estratègia BCN Antirumors.

Comparteix aquest contingut