Inici / Noticia / ‘Connexió Intercultural’, teixint vincles per la diversitat

‘Connexió Intercultural’, teixint vincles per la diversitat

El passat dilluns 3 de juny, Ràdio Trinijove va tornar a connectar amb la interculturalitat de la mà de la iniciativa ‘Vincles per la diversitat’, una experiència real de convivència en la diversitat i en la interculturalitat.

Amb la col·laboració de la Xarxa BCN Antirumors, el programa de ràdio pretén sensibilitzar i inculcar als més joves la importància de viure en una societat plural i intercultural.

Amb l’Elena Caballé de l’Institut DiverSitas, membre del grup de dinamització de la Xarxa BCN Antirumors, van acostar als oients, ‘Vincles per la diversitat’, un espai de coneixença, diàleg, confiança i cohesió social, que aconsegueix que persones molt diverses es coneguin entre elles i s’adonin dels punts en comú que tenen, que són més que les diferències que les separen. Es tracta d’un cicle de sessions orientades a promoure el coneixement mutu, el diàleg, la col·laboració i la cohesió entre un grup d’unes 25 persones d’un mateix territori.

L’Almudena va aprendre i reflexionar molt amb el projecte, del que ha format part, trencant estereotips i prejudicis que ens vénen marcats i obrint els ulls a la diversitat. “He estat molt còmode, m’he sentit molt confiada i m’he rigut molt, m’ho he passat mot bé!”, va afirmar l’Almudena, que reconeix mantenir el vincle amb algunes de les persones que va conèixer.

La 17ª edició de «Vincles» es durà a terme els dimecres 12, 19, 26 de juny, i el 3 de juliol de 18.30 h a 21 h a la Biblioteca Bon Pastor.

Si voleu aprofundir sobre el projecte, podeu recuperar l’entrevista sencera a través d’aquest enllaç.

Des del mes d’abril la Fundació Trinijove, membre del grup de comunicació de la Xarxa BCN Antirumors, vol copsar i posar en valor la interculturalitat que conforma la ciutat de Barcelona, entenent-la sempre com un valor afegit i mai com un perill, i sempre incidint en les fases de detecció, desmuntatge i/o denúncia de discursos i casos discriminatoris, que atempten contra els drets de les persones d’origen migrant.

Comparteix aquest contingut