Inici / Noticia / Consulteu la programació de l'Espai Avinyó pel primer trimestre de 2019

Consulteu la programació de l'Espai Avinyó pel primer trimestre de 2019

Comencem l’any amb una variada oferta que inclou poesia, art, drets culturals... Totes les activitats són gratuïtes, però cal inscriure's prèviament.

L’Espai Avinyó – Llengua i Cultura torna a l’activitat amb un seguit de propostes interculturals gratuïtes que podeu consultar aquí.

Durant aquest primer trimestre del 2019 gaudirem d’exposicions, teatre fòrum, projecció de cinema documental, visites guiades, formacions interculturals i espais de reflexió sobre el colonialisme, l’antropologia de l’alimentació i els drets culturals. A més, celebrarem el Dia Internacional de la Llengua Materna i el Dia contra el Racisme.

Recordeu que cal inscriure’s prèviament per poder assistir a les activitats. Cal fer aquest tràmit en aquesta pàgina; podeu escollir d’avançat totes les activitats que us interessin i, d’aquesta manera, reservar la vostra plaça.

Per començar, us proposem que us endinseu al Paral·lel i al barri del Poble-Sec, per entrar en contacte amb una època convulsa de la història de la ciutat, en un barri que va mantenir, malgrat la Guerra Civil, la vida quotidiana i cultural, a través dels teatres del Paral·lel.

Encetarem el mes de febrer amb el teatre fòrum de l’Associació Cúrcuma per prendre consciència al voltant de les múltiples identitats, desitjos o maneres de fer que ens podem trobar en una situació quotidiana. També viatjarem a un Japó mil·lenari, a través de narracions antigues d’animals i de monstres espantosos, d’unes històries i cançons que emocionaran petits i grans.

Creieu que és possible no absolutitzar la pròpia percepció del temps, i repensar-lo des de noves interpretacions? En aquesta ocasió, ens acostarem a una qüestió que es troba a l’arrel mateixa de les cosmovisions de moltes cultures: la concepció del temps.  A més, el grup de comunicació de la Xarxa BCN Antirumors i el col·lectiu poENtry Slam ens proposen una trobada de poesia escènica contemporània emmarcada en la campanya #AturemRumors.

Donarem la benvinguda al mes de març amb una reflexió: Què en pensen les famílies sobre com s’està gestionant l’educació intercultural des dels centres educatius? També ens acostarem a la Comunitat Islàmica visitant la mesquita del carrer Japó, reflexionarem sobre les nostres pràctiques alimentàries des d’una mirada antropològica i explorarem els estereotips negatius i les microagressions contra les persones d’origen asiàtic a través del personatge Apu, el migrant indi de la famosíssima sèrie d’animació Els Simpson.

 

 

Comparteix aquest contingut