Inici / Noticia / Consulteu la programació de l'Espai Avinyó pel tercer trimestre de 2019

Consulteu la programació de l'Espai Avinyó pel tercer trimestre de 2019

Continuem l’any amb una variada oferta que inclou xerrades, tallers, música, itineraris... Totes les activitats són gratuïtes, però cal inscriure's prèviament.

L’Espai Avinyó – Llengua i Cultura torna a l’activitat amb un seguit de propostes interculturals gratuïtes que podeu consultar aquí.

Durant aquest tercer trimestre del 2019 gaudirem d’exposicions, espectacles, visites guiades, xerrades, tallers, recitals poètics i degustacions gastronòmiques, concerts i molt més!

Recordeu que cal inscriure’s prèviament per poder assistir a les activitats. Cal fer aquest tràmit en aquesta pàgina; podeu escollir d’avançat totes les activitats que us interessin i, d’aquesta manera, reservar la vostra plaça.

Per començar, us proposem l’activitat Rumb a la rumba, una ruta que ens acostarà a la història dels gitanos catalans i al naixement de la rumba, partint del casal de barri Folch i Torres, on diferents membres de la comunitat gitana catalana ens explicaran el seu projecte de recuperació de la memòria oral i visual de l’emblemàtic carrer de la Cera d’aleshores.

Continuarem amb la inauguració de l’exposició Sinfonías del alma de l’artista Montserrat Anguiano, una de les referents artístiques de la comunitat afrodescendent barcelonina. L’activitat també incorporarà una acció de bodypainting estèticament vinculada a l’obra exposada. A més a més, perfilarem l’acte amb un diàleg teatralitzat en el qual s’encarnarà la figura de la transcendent Frida Kahlo, que conversarà amb la Montserrat Anguiano sobre les seves trajectòries com a dones i artistes.

Saps el que és el voguing? A través de l’activitat Balla, transgredeix, VOGUE!, ens aproparem al sentit i valors originals d’aquesta subcultura de fantasia crítica, acompanyats de Galaxia Súmac (activista i voguer que ha fet brillar la seva ‘extravagància’ en escenaris com el del Primavera Sound) i Jayce Ubetta (ballarí de voguing i waacking). Per tal de poder encarnar la història, la jornada oferirà un taller pràctic de voguing.

Sabíeu que un dels secrets de la cuina persa és que classifica els aliments en freds i calents? En l’activitat Un vers a taula: descobrim la gastronomia i la poesia perses i de la mà de  la Behjat Mahdavi ens acostarem a la cultura persa a través de la seva gastronomia i la seva poesia clàssica amb una proposta concebuda en format tast i recital que estimularà tots els sentits.

Donarem la benvinguda al mes de setembre amb una activitat emmarcada en la Nit de les Religions de Barcelona! Aprofitant aquesta jornada ciutadana, ens acostarem a l’Associació Hinduista Advaita Vidaya i als Testimonis Cristians de Jehovà, dues comunitats que representen tradicions espirituals i religioses presents a la ciutat, i aprofitarem per descobrir-ne alguns aspectes desconeguts.

També ens endinsarem al panorama del jazz a la ciutat de Barcelona, així com de la interpretació que músics i agents culturals en fan en el temps actual, i al voltant de l’estat de la qüestió del gran gènere de la improvisació en el nostre context. I ens aproparem a la Vora de la Barceloneta, una platja que va viure d’esquena a la ciutat durant prop d’un segle.

Acabarem el trimestre Entre dos aguas. Flamenc i interculturalitat s’entrellacen en aquest diàleg que posarà sobre la taula la història i la internacionalització d’aquest fenomen artístic, així com el debat sobre el subjecte flamenc i l’apropiació cultural, i que finalitzarà amb un tablao flamenco.

Us hi esperem a tots i totes!

Comparteix aquest contingut