Inici / Noticia / Eix 2: Desplegament territorial i aliances

Eix 2: Desplegament territorial i aliances

Tercera trobada de grups focals per a l'elaboració del Pla d'Acció de la Xarxa BCN Antirumors.

El passat 9 de juny va tenir lloc la tercera trobada de grups focals per a l’elaboració del nou Pla d’Acció de la Xarxa BCN Antirumors, en la que es va treballar en l’eix 2 del Pla: Desplegament territorial i aliances.

Al llarg de l’avaluació del Pla d’Acció 2016-2020 que es va portar a terme durant l’any passat, la qüestió del territori va estar molt present com un dels marcs fonamentals per al treball de la XBCNA, d’una banda, per la importància de la proximitat a la realitat del dia a dia de la ciutat des dels barris i, d’altra banda, per la necessitat d’entendre la pràctica intercultural ha de ser de context, adaptada a la realitat de cada territori i situació i sense fórmules fixes.

Aquest èmfasi en el territori es reflecteix en els objectius del nou Pla d’Acció, concretament en l’objectiu número 2:

2. Articular-se amb les xarxes existents en el territori i/o crear-ne de noves –adaptant-se als diferents contextos i espais de treball- per territorialitzar la interculturalitat.

En aquesta línia, és molt valuosa l’aportació del grup de treball de dinamització i territori de la XBCNA, que recentment ha finalitzat el treball sobre el Decàleg de criteris per a la territorialització de la interculturalitat, que es publicarà pròximament.

La creació d’aliances també és una prioritat del nou Pla d’Acció. El treball en conjunt amb diferents col·lectius i amb iniciatives que ja estan tenint lloc ha de fer possible l’assoliment de l’objectiu número 3 del nou Pla d’Acció:

3. Promoure que la XBCNA sigui un espai que amplifiqui les veus dels col·lectius més invisibilitzats, generi espais d’autorepresentació i permeti transversalitzar la mirada intercultural en l’acció i el funcionament de les seves entitats.

Trobareu el resum de les aportacions que es van fer a la sessió de treball de l’Eix 3 en aquest >>enllaç<<.

D’altra banda, la sessió de treball sobre l’Eix 3: Comunicació i incidència, que havia de tenir lloc el 18 de juny, s’ha reprogramat per al dijous 15 de setembre. 

Recordeu les pròximes trobades del procés del Pla d’Acció de la XBCNA:

  • Dijous 30 de juny, a les 10 h: Espai Jove La Fontana: Eix 4 Governança i participació
  • Dijous 14 de juliol, a les 18.30 h: Casal de Joves Can Ricart del Poblenou: Plenària de la XBCNA
  • Dijous 15 de setembre, a les 16 h: lloc per determinar: Eix 3 Comunicació i incidència

Comparteix aquest contingut