Inici / Noticia / El projecte artístic i intercultural "Construint veïnatges" arriba a Albània

El projecte artístic i intercultural "Construint veïnatges" arriba a Albània

L'obra videogràfica de l'artista Sydelle Willow, una de les participants en el projecte, es podrà veure al festival Time is Love, de Tirana.

“Veïns”, vídeo sobre la vida de persones subsaharianes immigrades a Barcelona realitzat per Sydelle Willow en el marc del projecte “Construint veïnatges”, serà presentat al festival Time is Love, que se celebra el 20 i 21 de març a Tirana, Albània,

L’antropòloga visual Sydelle Willow Smith va treballar durant el mes de novembre de 2013 a Barcelona en la primera edició del projecte “Construïnt Veïnatges”, impulsat per la residència d’artistes Jiwar Creació i Societat, i amb el suport del Programa BCN Interculturalitat a través de l’Espai Avinyó.

Durant la seva estada a la ciutat, Willow va desenvolupar tres tallers amb la intenció de documentar la migració subsahariana a Barcelona i la seva incorporació al seu teixit veïnal. El resultat de la seva tasca es va materialitzar en el vídeo que podeu visionar en aquesta mateixa pàgina.

Sydelle Willow (Cape Town) va participar, juntament amb Thomas Strickland (Montreal), Jessica Lott (Nova York) i Andrei Farcasanu (Bcn), en “Construint veïnatges”, una proposta que integrava el concepte de diversitat a tots els nivells: la diversitat cultural de Barcelona n’era la protagonista, però també ho eren, de diverses, les eines, els conceptes i els objectius perseguits pel grup d’artistes participants.

Sydelle Willow Smith . Ha treballat per a una varietat de clients i organitzacions incloent Redbull, Virgin Active, The African Centre for Cities, Greenpop i ha publicat a The Guardian, Jeau Afrique, Mail and Guardian, Le Monde, i Rolling Stone Sud-àfrica. Les seves influències inclouen Alec Soth, Susan Meirelles, Alex Webb, Malik Sidebe, Jim Goldberg i les pel·lícules de Fernando Meirelles, Jim Jarmusch, així com l’obra literària de Jonathan Fraezer i Ben Okri. Al 2012, Smith va ser destacada amb el Gisele Wulfsohn Mentorship de The Market Photo Workshop.

 

Comparteix aquest contingut