Inici / Noticia / El Raval celebra la pasqua i l'iftar a les xarxes socials

El Raval celebra la pasqua i l'iftar a les xarxes socials

Interculturalitat. El dijous 21 de maig, el Grup Interreligiós del Raval durà a terme, a través de les xarxes socials, la celebració conjunta de la Pasqua cristiana i de l’Iftar musulmà.

El dijous 21 de maig, en el marc de la celebració del Dia Mundial de la Diversitat Cultural, el Grup Interreligiós del Raval durà a terme, a través de les xarxes socials, la celebració conjunta de la Pasqua cristiana i de l’Iftar musulmà, el trencament del dejuni durant el mes de Ramadà.

Sota el títol ‘Desitjos per construir la nostra casa comuna’, es difondrà un vídeo en el qual es llegiran frases en 10 idiomes diferents que giraran a l’entorn d’aquestes dues celebracions, invocant a la solidaritat, la bondat i la comprensió. La difusió es farà a través de les xarxes socials de la Fundació Tot Raval.

La Pasqua és el període en que els cristians celebren que Jesucrist ha ressuscitat i també l’arribada del bon temps, la renovació de la natura. El Temps de Pasqua és un període de l’any litúrgic que comprèn els 50 dies que van des del diumenge de Pasqua fins a la Pentecosta.

Ramadà és el novè mes del calendari lunar islàmic i els musulmans el consideren un mes beneït. Dejunen durant el dia d’aquest mes des de l’alba fins la posta del sol i fan oracions especials a la nit. El Ramadà simbolitza la disciplina, l’autocontrol i el creixement espiritual.

El GIR, Grup Interreligiós del Raval, està format per 14 entitats religioses i laiques. Treballa per contrarestar els prejudicis i estereotips que existeixen sobre les diferents comunitats existents al barri, a través de l’organització de celebracions comunitàries i itineraris pels centres de culte del Raval. El seu objectiu és promoure el coneixement intercultural i interreligiós per fomentar la cohesió social i la convivència al barri.

Comparteix aquest contingut