Inici / Noticia / ‘Fake news, les mentides veritables’, segona sessió del cicle de debats del grup de Periodisme Solidari

‘Fake news, les mentides veritables’, segona sessió del cicle de debats del grup de Periodisme Solidari

Dins del cicle d’enguany “Els reptes actuals de la comunicació”, el Grup de Treball de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes organitza el dimecres 26 de juny un debat sobre les noticies falses.

El terme fake news no és res més que un neologisme i no un episodi de la postmodernitat. Les notícies falses existeixen des del mateix naixement de la premsa. Fins i tot abans. La ciutadania sempre ha estat exposada, conscientment o no, a les mentides, a la desinformació, a la manipulació, a la propaganda i a les omissions.

La revolució 2.0 ha atorgat a la informació una pàtina democràtica, horitzontal i universal, però també la capacitat de propagació instantània de rumors, la mercantilització –com mai abans-  de la notícia, la banalització del rigor, la tergiversació emocional, la intoxicació sense control…  Avui les fake news imposen guerres i consagren presidents espuris. Vet aquí el repte de la informació del segle XXI. El repte de la ciutadania.

El proper dimecres 26 de juny a les 18:30 hores i a la Sala d’Actes del Col·legi de Periodistes, el Grup de Treball de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes organitza el debat “Fake news, les mentides veritables” dins del cicle d’enguany “Els reptes actuals de la comunicació”. La taula d’especialistes estarà formada per:

Maria Badet, periodista i col·laboradora d’InCom-UAB

Cecilia Gómez Engler, activista de Women’s March

Alba Tobella, cofundadora de la plataforma Verificat

Moderador: Joan Palomés, membre del Grup de Treball Periodisme Solidari i Diverscat

Més informació

El tema central del cicle de debats d’enguany s’apropa als temes més candents de la informació i els mitjans de comunicació actuals.

El Grup de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya, membre del Grup de comunicació de la Xarxa BCN Antirumors, organitza cada any un cicle de debats que pretén oferir una visió honesta i sincera sobre aquells temes que dominen la quotidianitat amb la presència d’especialistes  i persones expertes.

Comparteix aquest contingut