Fem balanç de les formacions interculturals: 13 formacions i més propostes a partir del setembre

..
22/07/2024 - 12:15 h - Interculturalitat Interculturalitat

Durant el primer semestre del 2024, s’han ofert 13 formacions per transversalitzar la perspectiva intercultural a diferents àmbits i sectors professionals. A través de propostes formatives basades en la reflexió i la pedagogia, el personal tècnic municipal, de serveis i equipaments públics i d’entitats, ha adquirit noves eines per incorporar la perspectiva intercultural en projectes, activitats i polítiques públiques. 

La formació en l’àmbit educatiu ha estat destacada durant la primera meitat de l’any. En col·laboració amb l’IMEB, s’han dut a terme dues edicions de la formació: Interculturalitat a les escoles bressol: l’educació en l’etapa 0-3 anys lliure de discriminacions. A més, s’ha realitzat una formació a l’Escola Concepció, situada al districte de l’Eixample, per proporcionar al claustre de professorat eines per aproximar-se a la diversitat de l’escola de manera respectuosa. 

El treball en clau territorial també ha estat significatiu. S’ha realitzat una formació adreçada a personal tècnic de serveis i equipaments públics de proximitat del districte d’Horta-Guinardó, amb l’objectiu d’introduir, de forma molt pràctica, la perspectiva intercultural. A més, a l’octubre es farà la tercera edició del curs Interseccionalitat: una mirada des de genealogies feministes antiracistes a Sant Martí, en col·laboració amb el PDC Besòs i Maresme. 

Finalment, els cursos impulsats pel PROGBI, adreçats a tota la ciutadania i oferts de manera periòdica, han tingut molt bona acollida tant en formats online com presencials. S’han realitzat 3 formacions antirumors, 2 formacions de Disseny de projectes interculturals i 2 sobre interseccionalitat. Destaquem l’edició de la formació Antirumors, adreçada a entitats del barri de La Sagrada Família, que ha servit per impulsar la Xarxa Antirumors del Poblet. 

Podeu consultar l’apartat de formació del web on s’anirà publicant l’oferta formativa del darrer trimestre i de l’any vinent.