Inici / Noticia / I Jornades Gatzara, cinc dies d’activitats entorn a la cultura àrabomusulmana

I Jornades Gatzara, cinc dies d’activitats entorn a la cultura àrabomusulmana

La Fundació Bayt al-Thaqafa organitza del 16 al 20 de març unes jornades presencials i virtuals per reflexionar entorn a tot allò que compartim la cultura catalana i la cultura àrabmusulmana.

Dolors Bramon, professora emèrita de la Universitat de Barcelona especialitzada en món àrab; Pius Alibek, escriptor, gastrònom i lingüista d’origen iraquí i Miriam Hatibi, consultora en comunicació, activista pel reconeixement de la cultura musulmana protagonitzaran l’acte inaugural el dimarts 16 de març a les 19 h a l’auditori de l’Institut Europeu de la Mediterrània.

Dimecres 17 de març a la tarda tindrà lloc una ruta de costums i arquitectura àrab pels carrers de Barcelona amb EuroÀrab.

Dijous 18 de març al matí un col·loqui sobre la interculturalitat al món empresarial amb Barcelona Halal Services a l’auditori del Centre d’Estudis de Cristianisme i Justícia i dijous 18 de març a la tarda un taller sobre gastronomia amb entitats dedicades a la inclusió a través de la cuina.

Divendres 19 de març al vespre als Cinemes Girona, podrem gaudir d’un cinefòrum de la mà de la Mostra de Cinema àrab de Barcelona i dissabte 20 de març a la tarda, als Jardins del Pou de la Figuera, tindran lloc tallers de sensibilització per a infants i joves, a través del rap, el teatrefòrum, els contes i el joc. Tancarà les I Jornades Gatzara un concert de la Riborquestra, un projecte comunitari d’inclusió a través de la música, el dissabte 20 de març al vespre.

Jornades Gatzara, una cita anual

El 2021 tindrà lloc la primera edició d’unes jornades que la Fundació Bayt al-Thaqafa preveu organitzar anualment. El nom i la gràfica de les Jornades Gatzara beuen d’aquesta cultura compartida ja que tant en català com en àrab la paraula gatzara fa referència a la remor de moltes veus juntes manifestant la seva alegria, un significat compartit que es tradueix en un joc visual interposant la grafia de l’alfabet àrab i llatí de la mateixa paraula.

Així, des de la Fundació Bayt-al-thaqafa organitzen les Jornades Gatzara per crear un espai obert de reflexió amb moltes veus que ens permetin conèixer tot allò que compartim la cultura catalana i l’àrabmusulmana.

“Les cultures no són blocs de formigó, s’enriqueixen recíprocament sense que en siguem plenament conscients” Teresa Losada, fundadora de Bayt-al-Thaqafa.

Més informació

Comparteix aquest contingut