Inici / Noticia / Impuls d'aliances entorn el pluralisme lingüístic

Impuls d'aliances entorn el pluralisme lingüístic

L’ensenyament i aprenentatge de les llengües maternes compta amb diversos projectes d’àmplia trajectòria a la ciutat

A Barcelona es parlen o s’entenen més de 300 llengües, segons el darrer informe publicat per Linguapax. Aquesta realitat dibuixa un mapa d’una àmplia diversitat lingüística la qual forma part de les interaccions, els vincles i les múltiples identitats de les persones que viuen a la ciutat.

Per tal de promoure i reconèixer la diversitat lingüística existent es realitzen diferents accions i projectes, com són els espais d’ensenyament i aprenentatge de les diferents llengües maternes que conviuen a la ciutat. Alguns d’ells compten ja amb un ampli recorregut i han contribuït al reconeixement i a l’enfortiment dels vincles entre els membres de les comunitats lingüístiques.

En aquest sentit, des del Programa BCN Interculturalitat es treballa per reforçar i facilitar l’impuls de projectes d’ensenyament de llengües maternes, així com pel treball en xarxa i les aliances entre les entitats i persones que treballen en aquest àmbit. L’accés a centres educatius on realitzar les formacions, la inclusió en l’oferta formativa dels centres, la dignificació del professorat o la interacció entre entitats amb objectius comuns són alguns dels reptes que es plantegen dins l’àmbit de l’ensenyament de llengües maternes.

Una de les dates anuals significatives en aquest sentit és el 21 de febrer, Dia Internacional de les llengües maternes, fixat per la UNESCO per tal de retre homenatge i posar en valor el pluralisme lingüístic. En aquest sentit, el 2019 s’ha dedicat també a remarcar la importància de les llengües al món amb la celebració de  l’Any Internacional de les Llengües Autòctones.

Comparteix aquest contingut