Inici / Noticia / Jornada de treball sobre salut mental intercultural i comunitària

Jornada de treball sobre salut mental intercultural i comunitària

Han participat professionals de l’àmbit social i sanitari, i membres de les entitats del grup d’acció intercultural del districte.

Han participat professionals de l’àmbit social i sanitari, i membres de les entitats del grup d’acció intercultural del districte.

El Centre Cívic Convent de Sant Agustí ha estat l’escenari  de la Jornada de treball sobre salut mental intercultural i comunitària, celebrada el divendres 5 de maig , amb la participació professionals dels districte de Ciutat Vella de l’àmbit social i sanitari, i membres de les entitats del grup d’acció intercultural.

La jornada ha comptat  amb diferents debats al voltant del document de treball “Cap a una salut mental intercultural i comunitària”, una eina per a professionals de l’àmbit social i sanitari  amb l’objectiu d’abordar interculturalment la salut mental en el disseny i desplegament de projectes arrelats al territori. El document ha estat coordinat per Retorna, una entitat que promou la salut psico-emocional en l’àmbit públic i comunitari.

A més es van organitzar dues taules rodones per debatre sobre la interculturalitat en paradigmes d’atenció i en l’atenció  a persones migrades i racialitzades; i sobre l’eficàcia  d’intervencions complementàries basades en l’art-teràpia, bio-dansa i aproximacions psicocorporals.

Lobjectiu ha estat  generar un espai d’intercanvi i reflexió sobre la importància d’introduir la perspectiva intercultural, interseccional i comunitària per a una millora del benestar psico-emocional de tots els col·lectius, impulsant criteris compartís de diversos dispositius  i contextos que incideixen en el camp de la salut mental i emocional a Ciutat Vella.  D’aquesta manera es pretén promoure la construcció de marcs d’actuació compartits entre diversos agents tant de l’àmbit sanitari com sociocultural, generar sinèrgies de treball i col·laboració positives per a la implementació de polítiques públiques, posant les persones al centre.

Comparteix aquest contingut