Inici / Noticia / L’Espai Avinyó participa a la Biennal de Pensament Ciutat Oberta

L’Espai Avinyó participa a la Biennal de Pensament Ciutat Oberta

Enguany, l’Espai Avinyó compta amb l’oportunitat de programar dues activitats emmarcades en la Biennal de Pensament Ciutat Oberta, un projecte impulsat per l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).

Us convidem a participar d’un programari híbrid (virtual i presencial) acollit sota el segell +Biennal que busca donar suport i reconèixer el teixit cultural de la ciutat.

Democràcia i tecnologia seran els blocs temàtics sobre els que, respectivament, oferirem ambdues activitats, pensades i dissenyades amb la finalitat d’impulsar debats, posar en valor experiències, i portar veus plurals de referents en diversos àmbits del coneixement i de les pràctiques artístiques i activistes.

Responent al bloc de ‘Democràcia’, reflexionarem sobre qüestions que s’engloben dins la  pròpia definició de democràcia. Amb la taula rodona virtual que pren com a títol 12 d’octubre de 1492: La Conquesta del Món, us convidem a fer un exercici de memòria col·lectiva amb la incorporació de les memòries llatinoamericanes, gitanes, àrabs i afrodiaspòriques sobre què implica cada any recordar aquesta data per aquests pobles i aquestes comunitats: què celebrem realment?

En una època com l’actual, marcada per la transformació digital i els avenços científics, volem parlar de referents en ciència i tecnologia per respondre al bloc de ‘Tecnologia‘. Per a fer-ho, presentem la funció teatral El cielo no tiene límites, que ens parlarà sobre els desafiaments i èxits de la matemàtica afroamericana Katherine Johnson. En acabar la funció obrirem a debat com s’incorpora el llegat de les dones negres dins el món científic i tecnològic, així com les reivindicacions actuals en aquest àmbit.

Taula Rodona:  12 d’octubre de 1492: “La Conquesta del Món”

Dia: Dimarts 13 d’octubre

Horari: de 18.30 h – 20.30 h

Lloc: Plataforma Zoom

Funció i Espai de diàleg:  El cielo no tiene límites. Dones afrodescendents i ciència

Dia: Divendres 16 d’octubre

Horari: de 18 h a 20 h

Lloc: Espai Francesca Bonnemaison ,“La cuina” (Carrer de Sant Pere Més Baix, 7)

Comparteix aquest contingut