L'iftar popular del Besòs reuneix 800 persones
Sota el títol ‘Viure i conviure al barri’, la trobada, que va tenir lloc a l’escola Concepció Arenal del barri del Besòs-Maresme, va servir per trencar el dejuni de forma col·lectiva i compartir diferents menjars preparats per persones voluntàries de diferents entitats. Darrere de l’organització es troben associacions com Edraak, Associació Dones Senegaleses Ca Kanan, Da Hira, Centre Cultural Ibrahim, ECOP, Youth Pak Federación o Fátima Radimy del menjador solidari Gregal.
Fátima explica que enguany s’han organitzat entre els diferents grups participants per reunir els ingredients i preparar el menjar de forma compartida i col·lectiva. El treball de prop de 30 persones voluntàries i moltes hores de preparació i cuina, ha permès servir els diferents plats, entre ells harira, arròs amb pollastre i falafel, a tots els veïns i veïnes del Besòs que van acudir a la celebració, els quals van superar les expectatives.
Anys enrere, la celebració veïnal se situava a la Rambla Prim i els diferents participants aportaven el menjar, però les relacions veïnals i la voluntat de crear una trobada entre totes les persones, ha conduït al treball en grup i a l’organització col·lectiva en aquesta edició. Així com explica Fátima Radimy: “es respira un ambient d’unió per una mateixa causa, volem estar junts i fer aquesta trobada per la pau i la humanitat que ens uneixen”.
La celebració va comptar també amb una ruta explicativa sobre el Ramadà, visitant diferents punts d’interès del barri, així com amb els cants islàmics per part d’un grup marroquí i els d’una veïna d’origen pakistanès.
Fátima Radimy destaca que part de l’èxit d’aquesta trobada és “la calor familiar que es transmet, especialment per a les persones migrants que estan lluny de la seva família”, i espera que l’any vinent puguin comptar encara amb més associacions, més col·laboració i, donat l’èxit de participació, bromeja sobre si potser també un espai més gran.