Presentació de la campanya “Stop Islamofòbia”, impulsada des del Servei d’Interculturalitat del Districte de Sant Andreu
Més d’una trentena d’entitats, serveis, equipaments així com veïns i veïnes del districte de Sant Andreu s’han sumat a la campanya “Stop Islamofòbia” amb motiu del Dia Internacional de lluita contra la islamofòbia.
El 12 de desembre es commemora i visibilitza anualment la islamofòbia com a tot acte de discriminació, actitud hostil o perjudici provocat a una persona pel fet de ser musulmana, o percebuda com a tal.
Enguany, des del districte de Sant Andreu s’ha impulsat comunitàriament la campanya “Stop Islamofòbia”. Una iniciativa engegada per les veïnes del taller de costura de Trinitat Vella i més d’una trentena de serveis, equipaments, veïns i veïnes del districte. La campanya vol visibilitzar i condemnar la islamofòbia com a forma de discriminació, contrarestar la generalització d’imatges negatives sobre l’islam i la població musulmana i posar en valor la diversitat dels barris del districte de Sant Andreu.
S’han produït més de 60 mascaretes “Stop Islamofòbia” i s’ha realitzat un vídeo col·laboratiu amb un total de 20 entitats, equipaments, professionals i nombrosos veïns, veïnes dels barris de Trinitat Vella, Bon Pastor i Baró de Viver, que tenen un paper imprescindible en la construcció de la cohesió social i la convivència als seus barris d’incidència: Associació Cultural dels Musulmans Africans, Biblioteca Trinitat Vella, Serveis Socials de Franja Besòs, educadores de carrer, Centre Cívic Trinitat Vella, Escola d’Adults de Trinitat Vella, Pla de Barris del Districte de Sant Andreu, Institut-Escola El Til·ler de Bon Pastor, Transforma’t Bon Pastor, Dinamització juvenil Franja Besòs, Els Triniteros, Banc del temps de Trinitat Vella, Comissió de festes de Baró de Viver, Fundació APIP-ACAM, Consellera del barri de la Trinitat Vella, Escola Baró de Viver, Biblioteca Bon Pastor, Mesquita la Pau de Trinitat Vella, Centre Cívic Baró de Viver, Centre Cívic Bon Pastor, Trinitat Acull i SSMA Fundació Vidal i Barraquer de Sant Andreu.
El vídeo serà difós en motiu del 12 de desembre, visibilitzant el districte de Sant Andreu com un espai de trobada i convivència de persones de diferent procedència, religió, ideologia, llengua i origen, on l’islam és un element més de la diversitat cultural i religiosa.
El Servei d’Interculturalitat de Sant Andreu és un programa territorial que té com a objectiu la incorporació de la mirada intercultural en tots els àmbits de la vida comunitària dels barris del districte, tot generant espais d’apoderament, diàleg i reconeixement mutu i lluita contra les discriminacions.