Inici / Noticia / Propostes ciutadanes davant l’extrema dreta. Aprenentatges des de la pràctica

Propostes ciutadanes davant l’extrema dreta. Aprenentatges des de la pràctica

La comissió d'estratègia de la XBCNA proposa un cicle d'activitats sobre com fer front des de les entitats a la presència de l'extrema dreta als barris.

El pròxim 20 d’octubre, una xerrada del periodista Hibai Arbide donarà el tret de sortida del cicle ‘Propostes ciutadanes davant l’extrema dreta. Aprenentatges des de la pràctica‘. El cicle és una proposta de la comissió d’estratègia de la XBCNA que busca mostrar diferents perspectives i estratègies d’acció que han tingut èxit en la desactivació de la presència de l’extrema dreta en diferents barris i poblacions del nostre entorn. La proposta també pretén generar un espai de treball en comú de les entitats membres de la XBCNA davant d’aquest fenomen en creixement.

El cicle ofereix quatre activitats, que tindran lloc entre el 20 d’octubre i l’1 de desembre al Casal de barri Transformadors. La primera sessió, amb Hibai Arbide, oferirà una introducció al fenomen de l’extrema dreta a Europa, mentre que les sessions següents comptaran amb la participació d’entitats membres de la XBCNA que compartiran les seves experiències d’acció davant de la presència de l’extrema dreta en diferents espais. Així, Unió Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) presentarà la perspectiva antifeixista, Stop als Fenòmens Islamòfobs (SAFI), la lluita contra la islamofòbia i, finalment, SOS Racisme aportarà la mirada des de l’antiracisme.

Podeu consultar el programa adjunt.

Per poder assistir a les activitats cal que us inscriviu a l’adreça antirumors@bcn.cat.

Adjunts

Comparteix aquest contingut