Inici / Noticia / Recupera el contingut de les activitats d'hivern de l'Espai Avinyó! 

Recupera el contingut de les activitats d'hivern de l'Espai Avinyó! 

Ja pots consultar tots els recursos disponibles en format de podcast, vídeo, entrevista i crònica, de la programació d'activitats del primer trimestre de 2023. 

>> Per accedir a tots aquests continguts, descarrega’t el pdf i fes clic als enllaços << 

Per una banda, us convidem a repensar la museografia del Museu d’Història de Catalunya i com s’ha transmès la memòria del passat i present islàmic. D’altra banda, sota la mateixa premissa, proposem una anàlisi de contingut crític sobre els llibres de text que es consulten en el currículum educatiu formal. 

Continuem posant l’orella aquesta temporada a les ressonàncies del Poblenou, entre nous edificis i històries per fer un relat sobre la gentrificació i la vida al barri.   

En el Dia Internacional contra el racisme escoltem les veus de les associacions gitanes que proposen, entre altres coses, pensar l’arxiu fotogràfic del Camp de la Bota i La Mina des de la “gitanitat”. 

No us oblideu de reflexionar sobre la taula rodona entorn de l’ensenyament de l’urdú a l’escola, dut a terme en el marc del Dia Internacional de la llengua materna, a més de l’entrevista que li vam fer a dues grans impulsores d’aquest projecte. 

També us animem a sentir com la música i l’espiritualitat de la capoeira i l’arc ancestral estan presents a la ciutat gràcies a les resistències de les diàspores afrodescendents. A propòsit, aviat tindreu disponible un nou vídeo per aprofundir-hi. 

Per acabar, us convidem a continuar indagant sobre la interseccionalitat com una eina del feminisme i l’antiracisme en el marc del Dia Internacional de la Dona. 

Tot això acompanyat del >>fil musical<< de la temporada d’hivern, que ens ha permès sentir i submergir-nos en cada activitat a través d’un viatge sonor i geogràfic-musical.  

Donem les gràcies a cada una de les persones que van activar els diàlegs i reflexions, al teixit cultural i a les infraestructures públiques que formen el territori artístic de la ciutat i fan possible la itinerància de l’Espai Avinyó. 

Esperem que els continguts d’aquestes activitats continuïn posant en circulació coneixements amb una mirada intercultural, per continuar el camí de la reflexió crítica en la vida social i cultural de la ciutat. 

Comparteix aquest contingut