Inici / Noticia / S’incorporen noves entitats al grup de comunicació de la XBCNA!

S’incorporen noves entitats al grup de comunicació de la XBCNA!

Es tracta de cinc incorporacions que se sumen al projecte de treball de comunicació en perspectiva intercultural dut a terme pel grup.

Aquestes són les noves entitats:

Per consultar la resta de les entitats que formen part del grup, podeu fer clic en aquest enllaç.

Context del treball que està duent el grup de comunicació:

Després de l’última edició del curs ComuniCanvi titulat ‘Racismes mediàtics post-covid’, de les sinergies creades i de l’èxit de la convocatòria, el grup de comunicació identifica la necessitat de seguir treballant l’eix d’anàlisis de mitjans des d’una perspectiva intercultural. És per això que s’articula una proposta de formació i de divulgació.

La proposta de formació es basa en què cada membre escull una notícia que li hagi semblat problemàtica, pensa el motiu i a les reunions ho posa en comú amb la resta del grup. La reunió mensual esdevé així un espai de treball i de debat al voltant de la comunicació amb perspectiva intercultural.

A més d’aquestes sessions de treball, un cop al mes comptem amb una persona experta que acompanya el grup en aquest procés d’anàlisis. Fins ara, hem comptat amb la formació interna d’en Xavier Giró, de l’Observatori de la Cobertura de Conflictes i també amb la formació realitzada per persones integrants del mateix grup de comunicació, expertes en comunicació en perspectiva intercultural. Fins a principis de 2022 haurem comptat amb 5 persones expertes en l’anàlisi dels mitjans des de diferents temàtiques.

Aquestes formacions ens permetran iniciar el procés de divulgació, mitjançant el disseny i creació d’una infografia, dirigida a persones que treballen en la comunicació, i que reculli els aprenentatges apresos i ho ampliï a temàtiques que ens semblin estratègiques. En el procés de creació de la infografia comptarem amb expertes que tracten la temàtica des de diferents vessants per què desenvolupin apartats de la infografia, que lluny de buscar fórmules universals, permeti fer-se preguntes concretes i amb mirada intercultural.

Si voleu més informació o participar activament en el grup, contacta amb dinamitzacioantirumors@bcn.cat.

Comparteix aquest contingut