Inici / Noticia / Tanquem el cicle ‘Els divendres de l’Espai Avinyó’

Tanquem el cicle ‘Els divendres de l’Espai Avinyó’

Es tracta d'una programació de tres activitats protagonitzades per artistes habituals de l’Espai que ens van donar, a través de la música, la pintura i la dansa, la seva particular mirada entorn al context actual.

Nascut en època de confinament, Els divendres de l’Espai Avinyó ha estat possible gràcies a la participació de Maguette Dieng amb Imaginari(s) afrofuturistes: un viatge musical, Montserrat Anguiano amb Pinzellades a distància i Galaxia La perla amb Voguing: Ball i resistència.

Amb la Maguette, ens vam endinsar dins l’imaginari afrofuturista de Kodwo Eshun, amb obres de referència com Más brillante que el sol i amb la sonoritat d’una playlist afrofuturista.

La Montserrat Anguiano, ens va obrir les portes del seu taller per establir una conversa propera i íntima, conèixer de primera mà el seu procés com artista pictòrica i algunes reflexions entorn a l’actual pandèmia.

Per acabar, Galaxia La perla va fer una exposició excepcional per explicar-nos perquè neix el Voguing i la cultura Ballroom de la mà de materials de referència com Paris is Burning. També ens va parlar de les caixes de resistència entre persones trans racialitzades com Don’t hit a la negrx i que funciona com a “sistemes familiars”. En aquest enllaç podeu recuperar el vídeo de l’activitat i en aquest conèixer més sobre el vogue.

Gràcies un cop més a totes tres artistes que ens van dedicar proximitat i valentia exposant-se davant d’un públic virtual i compartint impressions i sabers entorn allò que els fa remoure.

Us esperem al setembre amb dues noves propostes marcades per l’apoderament femení a través de la dansa: Kuduro i el twerk!

Comparteix aquest contingut