Inici / Noticia / Trobada de districtes per compartir les diverses situacions dels territoris

Trobada de districtes per compartir les diverses situacions dels territoris

El passat 3 de juny les persones referents d’interculturalitat dels diferents districtes de la ciutat es van reunir per compartir la situació actual i les conseqüències que ha tingut l’estat d’alarma als barris i a les seves dinàmiques socials.

Degut a la situació de la fase I de la desescalada, la reunió es va celebrar de forma virtual i en ella van participar els districtes de Ciutat Vella, Les Corts, Eixample, Sants-Montjuïc, Sant Andreu, Nou Barris, Sarrià-Sant Gervasi. Així mateix es van excusar els tres districtes que no van poder assistir (Horta-Guinardó, Sant Martí i Gràcia).

Es va tractar d’una reunió productiva que va servir de termòmetre per valorar les diverses situacions, dificultats i oportunitats que cada districte ha identificat, en el focus posat en matèria d’interculturalitat. Algunes de les experiències i inquietuds compartides giraven al voltant de la importància de l’accessibilitat de la informació oficial, amb especial atenció a les barreres idiomàtiques, a les preocupacions per l’agreujament de les situacions de discriminació i precarietat, a les mancances detectades en l’àmbit educatiu o a les iniciatives auto-organitzades de xarxes de suport i solidaritat, entre d’altres.

Pel que fa a les xarxes de suport, diversos districtes coincidien en el paper d’ajuda mútua de grups de dones, moltes d’elles de diversos contextos culturals, així com dels centres de culte de la ciutat.

La trobada també va servir per compartir l’estat dels projectes en matèria d’interculturalitat que els districtes tenien programats, les previsions d’escenaris en les fases de desconfinament, així com també per conèixer les actualitzacions d’informació del Programa BCN Interculturalitat.

Es tracta d’un espai que compta amb una valoració positiva per part dels diferents agents que hi participen, ja que promou el treball en xarxa i l’aprofitament de les experiències i sabers dels i les diferents referents d’interculturalitat de la ciutat.

Comparteix aquest contingut