Us convidem a participar virtualment a 'Els divendres de l'Espai Avinyó'

Els divendres de l’Espai Avinyó és una programació de tres activitats protagonitzades per artistes habituals de l’Espai que ens donaran, a través de la música, la pintura i la dansa, la seva particular mirada entorn al context actual.

..
07/05/2020 - 15:52 h

Arranquem la programació amb “Imaginari(s) afrofuturistes: un viatge musical”, de la mà de la selectora musical Maguette Dieng, artista col·laboradora de l’Espai Avinyó i de la Xarxa BCN Antirumors. Dieng ens proposa una aproximació al gènere musical Afrofuturista, una corrent artística sense una definició tancada i que es troba en constant avaluació. El viatge sonor que proposa Dieng voldrà una crida cap a la imaginació, un exercici de creativitat per dibuixar sense límits la incertesa del nostre futur immediat des d’una cosmovisió afrofuturista.

Data: divendres 15 de maig, a les 19 h, des de l’Instagram Live @jokkoo_

Amb la segona proposta, recuperem a l’artista Montserrat Anguiano. Amb “Pinzellades a distància”, l’artista ens presenta un cop més una mostra de bodyart. En aquesta ocasió, prendrà protagonisme la fredor de la manca del contacte humà i el sentiment de pintar un cos inert fet de plàstic i en forma de maniquí. A mode de clausura, l’artista inclourà en el seu directe una lectura poètica de la seva autoria.

Data: divendres 22 de maig, a les 19 h, en directe des del canal de Youtube BCN Acció Intercultural.

Per finalitzar, us convidem a “Voguing: Ball i resistència”, una activitat en streamig amb la col·laboració de l’artista Galaxia la perla. Al llarg del directe, parlarem sobre el Voguing, un estil de dansa amb una remarcable base social. Després de contextualitzar i relatar com i perquè neix el Voguing i la cultura Ballroom, ens situarem en l’actual context, posant el focus en les desigualtats socials i econòmiques de la comunitat LGTBI racialitzada, que ara i un cop més, es presenta organitzada i amb estratègies de resistència.

Data: divendres 29 de maig, a les 19 h, des de l’Instagram Live @galaxialaperla