Inici / Noticia / Us presentem les últimes activitats que hem fet al Catàleg Antirumors!

Us presentem les últimes activitats que hem fet al Catàleg Antirumors!

Les activitats ofereixen eines pedagògiques i comunicatives que tracten temàtiques interculturals per tal de contribuir a desmuntar els imaginaris discriminatoris sobre la diversitat cultural a la ciutat mitjançant formats amens i creatius.

A través de la dansa, la fotografia, la creació artística, el rap o la formació, el catàleg és un recurs per acompanyar els processos i el treball al voltant de la interculturalitat d’entitats, escoles i altres col·lectius en els diferents territoris i barris de la ciutat.

Aquestes darreres setmanes s’han dut a terme les següents activitats de les quals us fem extensiva una mostra de les fotos i valoracions destacades:

Paraula d’una nena negra

En el marc de les festes majors de Gràcia, es va celebrar el passat 15 d’agost aquesta activitat teatral conduïda per l’associació Hibiscus.

L’obra es va fer a l’escenari de la plaça del Sol, amb la idea de consolidar un espai de treball de la interculturalitat en el marc de la festa major.

L’activitat dirigida als més petits i petites, es tracta d’un conte teatralitzat (combina ball, cant i titelles) al voltant de l’experiència d’una nena petita que viu racisme i com això afecta la seva identitat i com s’hi ubica o se situa en aquest context concret.

Valoracions entitat dinamitzadora: tot i que l’escenari era massa gran i estava ple d’instruments per a les properes actuacions, es va poder acollir l’activitat perquè es realitzés còmodament. El feedback dels infants va ser molt positiu.

Ruta de la memòria Gitana i la Rumba Catalana a l’Ecomuseu Urbà Gitano de Barcelona.

Aquesta activitat, de l’Associació Carabutsí, celebrada el passat 17 de setembre s’emmarca en la iniciativa “La Nit de les Religions de Barcelona”, que es va celebrar el 17 i 18 de setembre. Enguany, va ser la sèptima edició d’aquesta iniciativa, que compta amb la participació de comunitats i associacions de la ciutat de Barcelona. Un dels pilars de l’activitat és promoure la lluita contra el racisme i les diferents formes de discriminació. En aquest marc concret es posava l’èmfasi en la llibertat religiosa i de consciència.

L’activitat conduïda per Carabutsí que consta d’una visita de memòria històrica pels carrers del Raval i la visita a l’ECOMuseu, té com a objectiu preservar, investigar i divulgar la memòria i la cultura gitana i posar en valor un patrimoni simbòlic i material, que forma part de la memòria històrica del Raval i de la ciutat de Barcelona. Les participants van visionar un arxiu fotogràfic elaborat per les dones gitanes del barri del Portal.

L’entitat sol·licitant ha valorat positivament l’activitat argumentant que “el coneixement de la història i cultura del poble gitano, que habitualment pateix d’una estigmatització, serveix perquè els participants desmuntin estereotips i prejudicis”.

Les participants han valorat l’activitat com a positiva, ja que “t’obre una visió diferent d’una vella realitat”. Han pogut conèixer una mica més la cultura gitana. De l’Ecomuseu les participants han destacat El mural amb persones gitanes rellevants a escala mundial. El mural amb les famílies humils i la seva història personal.

Més informació:

Us recordem que les activitats del Catàleg estan a disposició de les entitats, els serveis i els equipaments de Barcelona de manera gratuïta.

Dona una ullada a les noves activitats i demana una activitat!

Avui dia, totes les activitats s’estan fent de forma presencial, sempre que es puguin respectar del tot les mesures de seguretat. Si teniu dubtes, escriviu-nos a plainterculturalitat@bcn.cat i farem el possible per assessorar-vos i ajudar-vos a fer l’activitat!

Comparteix aquest contingut