Eines pedagògiques antiracistes per promoure la resistència | Cicle de Violències i Resistències

..
22/04/2024 - 13:33 h - Interculturalitat Interculturalitat

El dimarts 16 d’abril va tenir lloc el taller Eines pedagògiques antiracistes per promoure la resistència, segona sessió del Cicle de Violències i Resistències del Grup de formació de la Xarxa BCN Antirumors.

L’acte va tenir un doble objectiu. D’una banda, reflexionar sobre el procés de racialització i la seva conseqüència directa: el racisme. De l’altra, dialogar sobre com fer front a aquesta opressió de manera col·lectiva.

A amb aquest fi, es van presentar dues eines metodològiques: la maleta viatgera “Rostres de la pluralitat de creences a Barcelona: trencant estereotips i superant prejudicis“, elaborada per l’Oficina d’Afers Religiosos (OAR) i la càpsula Parlem de racisme a les escoles produïda pel Centre de Recursos en Drets Humans (CRDH) de la Direcció de Serveis de Drets Humans, Justícia Global i Cooperació Internacional.

Juntament amb l’OAR i el CRDH, va participar la cooperativa La Tregua, totes tres integrades al Grup de formació de la Xarxa Antirumors, amb l’objectiu d’aterrar la mirada decolonial i antiracista al contingut del taller.

A la sessió van assistir una trentena de persones, la majoria en representació d’entitats, serveis i equipaments públics de Barcelona tals com aFFaC-Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya, Associació Educativa XERA, Casal Infantil Urgell, Casal de Barri Transformadors, Coordinació dels Punts Aquí T’escoltem, Fundació BarcelonActua, així com professionals de l’àmbit social interessades en la temàtica.