Plenària de la Xarxa BCN Antirumors

..
01/07/2024 - 15:28 h - Interculturalitat Interculturalitat

El 19 de juny, va tenir lloc al Centre Cívic Casa Golferich la Plenària de la XBCNA. A l’acte van participar 32 persones de 30 entitats i diferents serveis que formen part de la xarxa.

L’acte va començar amb la benvinguda per part de la Sra. Sara Belbeida, Comissionada de Relacions Ciutadanes i Diversitat Religiosa, que va destacar la importància de continuar desenvolupant eines que reverteixin les desigualtats existents a Barcelona.

Seguidament, es va fer una breu explicació sobre la preocupació per part de la Comissió d’Estratègia pel que fa a la baixa participació dins de la XBCNA, i l’encàrrec que s’ha fet a una consultoria externa per fer un Estudi de Participació, amb l’objectiu d’identificar els motius que hi ha darrere d’aquesta baixa participació, i trobar noves estratègies que facilitin que les entitats puguin i se sentin motivades a participar.

A continuació, vam donar pas a una dinàmica de 2 hores en què totes les participants havien de passar per diferents taules dinamitzades per diferents membres de la Comissió d’Estratègia, on havien d’identificar les motivacions, beneficis, reptes/dificultats i alternatives pel que fa a la participació dins de la XBCNA, des de diferents perspectives; com a INDIVIDU, com a ENTITAT, com a XARXA i com ADMINISTRACIÓ. Amb aquesta dinàmica es pretenia obtenir una primera foto de com les entitats viuen i entenen la participació dins de la xarxa, i que pugui servir per a la consultora encarregada de l’Estudi de Participació.

L’acte va comptar amb una pausa amb el càtering de  Sindillar – Sindihogar i va finalitzar amb l’obra del Catàleg d’activitats Antirumors, Yo, mujer negra.

En els pròxims dies, les entitats participants rebran un retorn dels resultats que van sorgir durant la dinàmica.