Barcelona dona la benvinguda al nou any xinès, l’any del dragó

..
20/02/2024 - 11:26 h

Dissabte 3 de febrer es va celebrar a l’Arc de Triomf la benvinguda al nou any xinès amb la tradicional rua que va començar al parc de l’Estació del Nord. Durant tot el dia s’hi van programar diversos espectacles de cultura tradicional xinesa com balls, demostracions de Kung Fu i una fira gastronòmica i cultural.

La celebració de l’any nou xinès va tornar a recórrer els carrers de Barcelona. La festivitat més important i tradicional del calendari de la comunitat xinesa de la ciutat es va celebrar un any més amb un acte central als entorns de l’Arc de Triomf.

La celebració del nou any 4722 que, seguint l’esquema cíclic del zodíac xinès, és l’any del drac, es va iniciar amb la tradicional rua, que va sortir des del parc de l’Estació del Nord i va desfilar pels carrers de l’avinguda de Vilanova, Ribes, Nàpols, Ausiàs Marc i el passeig de Sant Joan fins a arribar a l’Arc de Triomf. Durant tot el dia, s’hi van programar tota mena d’espectacles de cultura tradicional xinesa com balls, danses tradicionals, demostracions de Kung Fu i una fira gastronòmica i cultural, on es van poder tastar els plats més tradicionals de la cuina d’aquest país i fer tallers en família.

En aquesta jornada festiva hi van participar un miler de persones provinents de més de 65 federacions i entitats xineses de Catalunya i, també, d’entitats i associacions catalanes amb la voluntat que sigui una mostra de la diversitat de la ciutat de Barcelona, a més d’un esdeveniment festiu i participatiu.

La celebració de l’any nou xinès se celebra des de fa ja deu anys a Barcelona i ha arrelat amb força a la ciutat, on viuen més de 20.200 persones d’origen xinès. La xinesa és de fet la quarta nacionalitat més gran resident a la ciutat de Barcelona. El dinamisme del seu teixit associatiu i el component intercultural de la celebració de l’any nou, que comparteixen nombroses entitats dels barris de la ciutat, l’ha convertit en una cita molt assenyalada en el calendari festiu barceloní.