La cultura japonesa desembarca al Moll de la Fusta

El cap de setmana del 17 i 18 de juny se celebrarà la 9a edició del Festival Matsuri, amb les arts escèniques i la música com a protagonistes.

..
15/06/2023 - 07:00 h - Cultura i lleure Ajuntament de Barcelona

El Matsuri és un festival típic del Japó que té lloc cada estiu al país del sol naixent, i la comunitat japonesa resident a casa nostra en fa la seva adaptació, des de fa nou anys, a Barcelona. Enguany es durà a terme els dies 17 i 18 de juny al Moll de la Fusta, gràcies a l’organització de l’Associació Cultural Japonesa i a la col·laboració de Casa Àsia, la Japan Foundation, el Port Vell, el Consolat General del Japó i l’Ajuntament de Barcelona.

La programació prevista inclou des de demostracions de balls típics (bon odori) del país fins a representacions de música tradicional (tambors taiko), tallers per a infants (d’artesania, origami, takeuma…), escenaris amb diverses mostres culturals o una botiga de còmics. Entre els artistes que hi participaran, hi trobem noms com ara Barcelona Taiko, Chieko Kojima, Tomoro, Katori Shinto Ryu Barcelona, Jose Luque o Los Gigantes, i tres viatjaran expressament des del Japó: Chieko Kojima, Tomoko Takeda i Tetsuro Naito. L’objectiu principal del festival és fomentar l’intercanvi cultural a través de les tradicions folklòriques, i un exemple és que també hi actuaran els gegants de la Colla de Sant Pere de les Puel·les. Tampoc hi mancaran les parades amb el menjar típic que s’ofereix als festivals celebrats al Japó, amb la presència de diferents restaurants asiàtics de Barcelona.

El Matsuri, que en cada edició rep la visita d’unes 25.000 persones, és un festival vistós, ple de colors i profundament arrelat als costums i idiosincràsia del Japó, que combina tradició i modernitat, i d’entrada lliure. Trobareu tota la informació al web oficial de l’esdeveniment.