Certamen Literari 2011

L'escriptor Màrius Serra ha estat el padrí de cerimònia de l'entrega dels premis literaris Francesc Candel 2011, celebrat el 26 de maig a la Biblioteca Francesc Candel.

La participació, un any més, ha estat alta. S'han presentat al certamen 199 obres entre les quatre modalitats: relat curt juvenil, relat curt adult, poesia i reportatge periodístic.

El jurat, compost per diferents personalitats de la política local i del món cultural i literari, l'ha presidit Jaume Ollé, conseller de Cultura del Districte de Sants-Montjuïc. La distribució per categories ha estat la següent:

  • Per la modalitat de relat curt juvenil: Jaume Centelles, escriptor i pedagog; Ariadna Santaeulària, escriptora i professora; Encarna Ortiz, lectora i activista cultural.
  • Per la modalitat de relat curt adult: David Nel·lo, escriptor; Òscar Carreño, Biblioteques de Barcelona, i Marcel Fité, escriptor i professor de Sants-Montjuïc.
  • Per la modalitat de reportatge periodístic: Genís Sinca, escriptor i periodista; Jesús Martínez, periodista, escriptor i editor de Sants-Montjuïc, i Noèlia Baldrich, periodista i directora del diari La Marina Digital i l'emissora Alternativa Barcelona.

Per la modalitat de poesia: Ricardo Reitano, escriptor i activista cultural; Núria Martínez, poetessa, i Julián Figueras, director de la Biblioteca Vapor Vell.

El veredicte de les obres guanyadores i els autors respectius, que es va donar a conèixer el 26 de maig passat en un acte celebrat a la Biblioteca Francesc Candel, és el següent:

Modalitat de relat curt juvenil (entre 14 i 18 anys)
· Finalista: Amb el relat Màgia vora el mar i el pseudònim de Foscor, el finalista és: Victor de la Torre i Estévez.
· Guanyador: Amb el relat Extermina'ls i el pseudònim de Antoni Margelí, el relat guanyador és obra de Martí Casal Pelegrí.

Modalitat de relat curt adult
· Finalista: Amb el treball Hay veces que me olvido de no llorar i el pseudònim de Baudilio Cámara, el finalista és Rodolfo Hoyuelos Cámara.
· Guanyador: Amb el relat L'intrús i el pseudònim de Ura, la guanyadora és Aïna Bosch Vicario.

Modalitat de reportatge periodístic
· Finalista: Amb el treball Històries paral·leles i el pseudònim de Solidaritat, el finalista és: Joan J. Granados i Romero.
· Guanyador: Amb el treball Anècdotes des d'un taulell el pseudònim de Rosa dels Vents, el treball guanyador és obra de Pilar Mercadé i Nubiola.

Modalitat de poesia
· Finalista: amb el poema La fi de l'è(x)tasi etíl·lic i el pseudònim de Liam Thompson, el finalista de poesia és: Kirian Garcia López.
· Guanyador: amb un poema sense títol i el pseudònim de Pierrot Le Fou, el guanyador de poesia és: Rafa Besolí Minguela.

Els guanyadors de cada modalitat han rebut un trofeu, un llibre electrònic i un premi per valor de 300 € en material bibliogràfic. Els finalistes de cada modalitat, un trofeu i un llibre electrònic.

Enllaços relacionats: