Han guanyat el Certamen Literari Francesc Candel 2024

Literatura. Irati Hernández (relat curt juvenil), Miracle Sala (relat curt adult), Òscar Palazón (poesia) i Carlos Daniel Carroza (reportatge periodístic) han guanyat les diferents modalitats del Certamen Literari Francesc Candel.

La gala de lliurament de premis del XXX Certamen Literari Francesc Candel s'ha celebrat un any més a la terrassa de la Biblioteca Francesc Candel de la Marina. L’escriptora Roser Cabré-Verdiell, encarregada de conduir l'acte, ha fet una glosa del paper de la literatura en la seva vida. La vetllada ha començat amb l'actuació musical de Sara Aldana.

El certamen s’ha tornat a consolidar enguany amb una gran participació: 326 obres, una seixantena més que l’any passat, quan ja havia pujat prop d’un centenar més. Les obres guanyadores i finalistes d’enguany per categoria són les següents:

Relat curt juvenil (de 14 a 18 anys): 10 obres presentades
Guanyadora: M’ha caigut el cor, escrita per “Lluna”, amb nom real Irati Hernández Murillo
Finalista: Fracàs o victòria?, escrita per “Marlena” o Rebeca Díez-Quijada Combarros

Relat curt adult: 187 obres
Guanyadora: Caldes, escrita per “Brisa” o Miracle Sala Farré
Finalista: Diario de un enamoramiento, escrita per “Nivola” o Rafael García Sedano

Poesia: 113 obres
Guanyadora: La fi de la fe, escrita per “Jo mateix” o Òscar Palazón Ferré
Finalista: Mía, escrita per “Ginebreda” o Maria Porta Porta

Reportatge periodístic: 17 obres
Guanyadora: El hijo catalán de Gabriela Mistral, escrita per “Gabriel de Luca” o Carlos Daniel Carroza Sandaño
Finalista: La chica de la Escalera B, escrita per “Alba Robles” o Ana Manzano Santaella

La regidora de Sants-Montjuïc, Raquel Gil, i la consellera de Cultura, Maria Conesa, han estat les encarregades de lliurar els guardons. A més dels 400 euros bruts per les obres guanyadores, i dels 200 euros bruts per les finalistes, les vuit persones han rebut el trofeu creat per Benito Maín, escultor del barri de la Marina i amic de Francesc Candel.

El Certamen Literari Francesc Candel està organitzat pel Districte de Sants-Montjuïc a través de les tres biblioteques dels seus barris: Vapor Vell (Sants), Francesc Boix (el Poble-sec) i Francesc Candel (la Marina).