Quins escriptors i escriptores visitaran l’octubre les Biblioteques de Barcelona?

Xerrades. Descobreix els protagonistes que ens visitaran als festivals literaris, els Parlem Amb i clubs de lectura.

Encetem un mes farcit de festivals literaris, amb el Festival Liternatura, on diumenge 1 d’octubre, a la Biblioteca Collserola – Josep Miracle, Marta San Miguel parlarà al voltant de la relació entre creació i natura. Tot seguit, Violaine Bérot conversarà amb Llucia Ramis sobre la seva darrera obra, Como bestias.

En el marc del Festival Literatura en Trànsit, dimecres 4 d’octubre, a la Biblioteca El Carmel – Juan Marsé, Miqui Otero ens descobrirà l’univers literari de Francisco Casavella. Dijous 5 d’octubre, a la Biblioteca Montbau – Albert Pérez Baró, la protagonista serà l’escriptora de novel·la negra Rosa Ribas. Dissabte 7 d’octubre , a la Biblioteca Guinardó – Mercè Rodoreda les poetes Miriam Reyes i Núria Mirabet conversaran sobre el seu univers poètic i el procés de creació dels seus llibres.

El Festival de Literatura Italiana de Barcelona, que se celebrarà del 13 al 15 d’octubre, a la Biblioteca Jaume Fuster, rebrà la visita de:  Matteo B. Bianchi, Sebastià Portell, Viola Ordone, Marta Orriols, Elena Medel, Veronica Raimo i el col•lectiu d’escriptors Wu Ming.

Autors i autores com Pilar Romera, Joan Riambau, Laura Fernández, Carlos Zanón i el poeta David Caño seran protagonistes de la festa homenatge a Francisco Casavella que se celebrarà al Castell de Montjuïc, diumenge 15 d’octubre.

Els escriptors i narradors  Pablo Albo i Paula Carballeira participaran en una jornada literària del Festival Munt de Mots, divendres 20 d’octubre, a la Biblioteca Xavier Benguerel.

En el marc dels Parlem amb, dilluns 9 d’octubre, la Biblioteca Gabriel García Márquez rebrà la visita d’Emilie Pine  que conversarà al voltant del seu nou llibre Ruth y Pen. També en el marc dels Parlem Amb, dimecres 25 d’octubre, a la Biblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles, Abraham Verghese presentarà la seva darrera obra, El pacto del agua.

Els clubs de lectura de Biblioteques de Barcelona també rebran la visita de diversos autors i autores. Dimecres 3 d’octubre, Mar Bosch parlarà del seu llibre L’edat dels vius al club dones del fantàstic de la Biblioteca Francesca Bonnemaison. Dimecres 11 d’octubre, Vicenç Villatoro comentarà Tren a Maratea al club de la Biblioteca Trinitat Vella – José Barbero. Dijous 19 d’octubre, Núria Bendicho anirà a la Biblioteca Francesca Bonnemaison per comentar el seu llibre Terres mortes al club de lectura a mida Llegim-les: Ruralitats. Divendres 20 d’octubre Carlos Zanón visitarà el club de lectura de novel·la negra barcelonina de la Biblioteca El Carmel – Juan Marsé.

Per últim, dissabte 21 d’octubre serà el torn de Blanca Llum Vidal, que participarà a l’Embosca’t de la Biblioteca Collserola – Josep Miracle.