Viure al carrer en estat d'alarma
Exposició que mostra la realitat de les persones sense llar i la feina d'Arrels durant el confinament

EXPOSICIÓ D'ARRELS FUNDACIÓ

Fotografies de Juan Lemus


Aquests dies, tots i totes sentim una barreja d’angoixa, incertesa i pors. Es tracta de sensacions que moltes persones sense llar viuen de manera habitual. Haver de viure al carrer és un risc per a la persona tots els dies de l’any; però, amb la crisi actual del coronavirus, la realitat és encara més dura.

A Barcelona unes 1.200 persones viuen al carrer. Aquests dies es fa difícil accedir a serveis de menjador, dutxa i rober perquè molts recursos han hagut de tancar. A més, els espais d'emergència que s'han obert temporalment perquè les persones sense llar puguin confinar-se no són suficients i tampoc s'adapten a les necessitats de les persones.

Davant d’aquesta situació, hi ha moltes persones que segueixen vivint al ras, confinades al carrer. Des del primer dia d’estat d’alarma, des d’Arrels hem sortit al carrer per visitar les persones que viuen en una situació més vulnerable, ens hem adaptat per mantenir oberts els nostres serveis bàsics de dutxa, consigna i farmaciola i ens hem assegurat que les 200 persones a les quals garantim l’allotjament estiguin bé.

En les darreres setmanes, hem impulsat un equip de carrer d’emergència per satisfer necessitats bàsiques d’alimentació, abric, higiene, orientació i protecció sanitària. Aquestes imatges són un resum de la feina d’Arrels durant el confinament.

Clica aquí per anar a l'exposició


Vídeo per difondre l'exposició

 


Arrels Fundació

Des de 1987 hem acompanyat més de 14.700 persones sense llar en el seu camí cap a l’autonomia, oferint orientació i serveis útils d’allotjament, alimentació i atenció social i sanitària. Comptem amb el suport de 68 treballadors i treballadores, prop de 400 persones voluntàries i més de 5.700 persones sòcies i donants que col·laboren per fer possible #ningúdormintalcarrer.


L'exposició a la premsa

Catorze: 14 fotografies Confinar-se al carrer

Diari de Barcelona entrevista Juan Lemus: El confinament de les persones sense llar


Enllaços

Si una cosa ens està ensenyant aquesta emergència sanitària és que tots i totes som importants per lluitar contra el virus. Quedar-nos a casa és la manera de fer-hi front, però des de casa també podem tenir cura de les persones que no tenen una llar on protegir-se. Descobreix com col·laborar a arrelsfundacio.org/etsvital

www.arrelsfundacio.org
www.juanlemus.com


Instagram:
@arrelsfundacio
@lemus.juan

Twitter:
@ArrelsFundacio
@LemusJJ

Facebook:
@arrelsfundacio
@Juan Lemus M

Compartir