Qui som

El centre cívic Casa del Rellotge és un equipament sociocultural format per tres espais Casa del Rellotge, Sala Pepita Casanellas i Sala Marmear gestionats per la Unió d'Entitats de la Marina i ubicats al barri de La Marina, amb la finalitat de dinamitzar i aropar cultura al territori

Aquests centres ofereixen activitats culturals i de divulgació com: sortides culturals, exposicions, xerrades, tallers, festes i espectacles, a més de cicles i programes singulars: com els espectacles de Divendres escena i els Matinals per a tota la família. Tot plegat adreçat a persones i grups de totes les edats.

 

Història de l'edifici de la Casa del Rellotge

Antigament la Casa del Rellotge fou una empresa d’estampats, anomenada Ca l’Erasme, entre els anys 1.918 i 1.920, va ser comprada per l’empresa Farrero S.A, on s’hi elaboraven tot tipus d’estris relacionats amb el parament de la llar i també de granges. Així va seguir la fàbrica fins que tancà les seves portes el gener de 1.965. Es va respectar l’edifici tancat, el seu entorn i la seva estructura, excepte el campanar on hi havia el majestuós i famós rellotge que dóna nom a l’edifici.
L’entorn de l’edifici va ser remodelat i s’hi van construir habitatges, canviant el paissatge del barri que finalment va recuperar la Casa del Rellotge inaugurat coma Centre Cívic el 23 de juny de 1.984.

 

Celebració dels 30 anys del CC Casa del Rellotge: En els links de més avall pots conèixer més informació del projecte De la indústria a la cultura.

Compartir