SANT ANDREU CONTEMPORANI

Sant Andreu Contemporani (SAC) és un programa públic dedicat a l’art emergent al Districte de Sant Andreu (Barcelona), articulat al voltant de la Convocatòria d’Arts Visuals Miquel Casablancas. El programa fomenta l’experiència en l’etapa de professionalització artística a través de la producció de projectes, residències per a artistes i programació d’activitats. Equip gestor: Jordi Pino, Zaida Trallero i Pablo G. Polite.

Sant Andreu Contemporani (SAC) neix de la Convocatòria d’Arts Visuals Miquel Casablancas. Un jurat, format per diversos professionals del sector, atorga anualment un premi-compra d’obra, una beca de producció per a un projecte artístic, una altra beca per a un projecte de mediació i un premi-dotació per encarregar-se de la comunicació gràfica de la temporada. Paral·lelament a aquests premis, els membres del jurat realitzen un projecte curatorial a partir d’una selecció lliure i flexible entre tots els artistes que es presenten a concurs.

 

Programa educatiu:

LES XARXES. Nou programa educatiu de Sant Andreu Contemporani

Una xarxa pot salvar-te, pot caçar-te, pot servir-te per jugar, per protegir o per transportar alguna cosa, per estar amb altres persones (físicament o virtualment) i, fins i tot, per enviar arxius i missatges entre diferents ordinadors o per internet.

 

T'agradaria teixir una xarxa? I una xarxa de xarxes? “La xarxa” és el denominador comú dels vuit tallers del nou programa educatiu de Sant Andreu Contemporani que, a més, s'entrellaçaran entre si. Aquesta xarxa de tallers vol posar el focus en una idea molt senzilla, però que a vegades no és fàcil de veure: hem de ser capaços de manejar les eines i no que les eines ens manegin a nosaltres.

 

En aquest cicle, estudiarem algunes de les diferents definicions i usos de “la xarxa" i ho farem jugant, experimentant i en comunitat. Així, des d'alguns dels diferents llenguatges de l'art contemporani, aprendrem i assimilarem eines que ens serviran per manejar i per empoderar-nos en aquests temps que a vegades ens resulten, i són massa ràpids, superficials, saturats i deshumanitzats. Seràs pescadora o seràs pescat?

 

Residències:

SAC-FiC Programa de Residències és el programa de residències de Sant Andreu Contemporani i Fabra i Coats – Fàbrica de Creació de Barcelona, adreçat a artistes visuals, i de caràcter anual. En el marc d’aquest programa, s’obre una convocatòria per a seleccionar tres artistes que precisin d’un espai de treball per a desenvolupar un projecte artístic, durant els mesos de gener a desembre. Els i les artistes seleccionades podran gaudir d’un stage intensiu que es complementa amb la residència. L’stage proposa la trobada dels i les artistes amb un professional de les arts visuals durant tres dies per treballar intensament aspectes d’interès dins dels seus processos artístics. També comptaran amb el suport i el seguiment de l’equip de treball de SAC, i podran rebre, als seus espais de treball, la visita de comissaris/àries, crítics/ques i altres agents del sector de les arts visuals contemporànies. Els projectes produïts hauran de ser presentats dins la programació de Sant Andreu Contemporani.

 

https://santandreucontemporani.org/ca/sac

Compartir