SANT ANDREU CONTEMPORANI

Sant Andreu Contemporani (SAC) és un programa públic dedicat a l’art emergent al Districte de Sant Andreu (Barcelona), articulat al voltant de la Convocatòria d’Arts Visuals Miquel Casablancas. El programa fomenta l’experiència en l’etapa de professionalització artística a través de la producció de projectes, residències per a artistes i programació d’activitats. Equip gestor: Jordi Pino, Zaida Trallero i Pablo G. Polite.

Sant Andreu Contemporani (SAC) neix de la Convocatòria d’Arts Visuals Miquel Casablancas. Un jurat, format per diversos professionals del sector, atorga anualment un premi-compra d’obra, una beca de producció per a un projecte artístic, una altra beca per a un projecte de mediació i un premi-dotació per encarregar-se de la comunicació gràfica de la temporada. Paral·lelament a aquests premis, els membres del jurat realitzen un projecte curatorial a partir d’una selecció lliure i flexible entre tots els artistes que es presenten a concurs.

 

Programa educatiu:

Hi ha coses que han de buscar-se per a poder trobar-les però n’hi ha unes altres que només es poden trobar sense buscar-les… LABLAND és un laboratori misteriós de Sant Andreu Contemporani on no treballen científics sinó persones amb idees una mica peculiars.

Fa pocs dies, després de l’esclat d’un estrany so, gairebé totes les màquines i enginys i part del personal van desaparèixer sense deixar rastre, excepte un petit objecte amb una inscripció que no hem aconseguit desxifrar. Un equip d’inventores, vosaltres mateixes, tractarà de descobrir els misteris que els presentaran els personatges que encara habiten el laboratori: mags, viatgeres del so, creadors de jocs mai jugats i tota classe d’inventores. Totes juntes experimentarem diferents aventures a través de la màgia, de paisatges imaginaris, d’estranyes i desconegudes tecnologies… de les quals descobrirem els trucs i secrets per a tractar d’esbrinar el misteri que s’oculta després d’aquest especial i estrany lloc, i tractar d’ajudar els seus habitants.

El cas LABLAND és el programa educatiu de Sant Andreu Contemporani, estructurat en cicles anuals de tallers a càrrec d’artistes convidats, dirigits a un públic infantil i familiar. Un espai on artistes i nens experimenten amb estratègies creatives i produeixen coneixement compartit des de la pràctica.

Programa educatiu a càrrec d’Alex Palacín.

 

Residències:

SAC-FiC Programa de Residències és el programa de residències de Sant Andreu Contemporani i Fabra i Coats – Fàbrica de Creació de Barcelona, adreçat a artistes visuals, i de caràcter anual. En el marc d’aquest programa, s’obre una convocatòria per a seleccionar tres artistes que precisin d’un espai de treball per a desenvolupar un projecte artístic, durant els mesos de gener a desembre. Els i les artistes seleccionades podran gaudir d’un stage intensiu que es complementa amb la residència. L’stage proposa la trobada dels i les artistes amb un professional de les arts visuals durant tres dies per treballar intensament aspectes d’interès dins dels seus processos artístics. També comptaran amb el suport i el seguiment de l’equip de treball de SAC, i podran rebre, als seus espais de treball, la visita de comissaris/àries, crítics/ques i altres agents del sector de les arts visuals contemporànies. Els projectes produïts hauran de ser presentats dins la programació de Sant Andreu Contemporani.

 

https://santandreucontemporani.org/ca/sac

Compartir