Qui som

El Centre Cívic de la Sagrera “La Barraca” és un equipament municipal de proximitat amb l’objectiu d’oferir serveis i amb el propòsit d’aconseguir el desenvolupament cultural, la promoció de la vida associativa i, en general, la participació de la ciutadania en les tasques socials i culturals del barri.

Al centre s’hi organitzen un seguit d’activitats que fan d’aquest espai públic un lloc viu i dinàmic. S’hi ofereixen activitats culturals i de divulgació diverses. Cicles i programes especials relacionats amb l'art i la cultura, així com amb el calendari festiu popular, oberts a la participació comunitària i en xarxa amb altres equipaments i associacions.

Història:
El Centre Cívic de la Sagrera "La Barraca" està situat al bell mig del tradicional barri de La Sagrera, fet que li ha permès viure amb intensitat el pols de la seva vida veïnal.

El centre s’ubica en un edifici de tres plantes que fou construït en l’espai que havia ocupat l’antic cinema Imperial, conegut amb el sobrenom de la Barraca. Va obrir les portes com a centre cívic el 13 de novembre del 1982, i recorda de l’antic local el nom popular de la Barraca que ha mantingut fins a l’actualitat.

L’arquitecte Juanjo Lahuerta el va projectar creant un ampli espai central que rep la llum a través d’una claraboia en forma de doble vessant al·ludint a les típiques barraques valencianes, d’aquesta manera li feia l’ullet al seu sobrenom.Compartir