Dikardi: memòria i mirades diverses de la dona gitana
Exposició virtual

Dikardi: memòria i mirades diverses de la dona gitana

En l'edició 2019 de Barcelona, el grup de dones (gràcies a la col·laboració amb els artistes gitanos Daniel Díaz Heredia i Sandra Carmona, acompanyats per l'expert en transformació digital Massimo Longo) ha realitzat una singular operació biogràfica multimèdia.

El projecte ha estat generat pel programa EDYTA, impulsat per la Fundación Orange en col·laboració amb la Fundación Secretariado Gitano. Es tracta d’un programa d'àmbit nacional entorn l'educació i la transformació digital, adreçat a dones i a associacions dels tercer sector que treballen amb col·lectius femenins en risc d'exclusió social.

S’han realitzat deu retrats que, a partir del valor de la memòria (dikardi en caló), deconstrueixen la imatge de la càmera fotogràfica per a crear, a través de la pintura i de la paraula, mirades diverses de la dona gitana. Tot i que no podem mostrar aquí les imatges resultants, si que us compartim un petit vídeo on les dones participants parlen de què és per elles la memòria i què és allò del que els agradaria alliberar-se.

 

 

 

 

Compartir