#1 CNV
La connexió

CONNEXIÓ

Un dels principals objectius de la Comunicació No Violenta (CNV) és crear i cuidar la connexió (amb nosaltres i amb la resta de persones). Connectant amb un/a mateix/a ens podem fer conscients del que està viu en nosaltres, dels nostres sentiments i necessitats, d’aquesta energia universal i humana que compartim totes les persones, la que ens permet connectar empàticament amb les persones amb les que ens relacionem. 

Una connexió empàtica amb l’altra persona evita que la percebem com enemiga en situacions de conflicte i ens permet interactuar conscients amb el que ambdues persones necessitem, i crear un clima de comprensió i suport mutum, terra fèrtil per la que es poden arribar a satisfer les necessitats de ambdues persones involucrades. 

La CNV ens permet convertir els conflictes en oportunitats de connexió i creixement veient en cada moment la nostra part humana, aquella que compartim amb tothom.

Proposta d’exercici

Observa com et sents en diferents moments al llarg del dia, apunta els teus sentiments i pensa en el que necessites si consideres els teus sentiments desagradables, i pensa en quina necessitat s’ha cobert si els teus sentiments son agradables. 

D’aquesta forma començaràs a connectar amb tu mateixa i amb el que està viu dins teu. 

Si vols saber més sobre la Comunicació No Violenta pots consultar la web: www.conectandoconarte.com

 

Compartir