Silence
Ça Marche

Dissabte
De 18.30 a 19.30 h

04/12/2021
Preu: gratuït

L’espectacle

Es pot fer teatre i no fer servir ni paraules, ni actors adults? Aquest és el repte que es va marcar la companyia Ça Marche per crear la tercera part de La trilogía del hijo, formada per les peces Ça va, Ta Gueule i Silence. Si ja en el cas de Ça va es plantejaven el pas de la infància a l'edat adulta, la infantilització del món i el potencial polític subversiu que li és propi al nen, i a Ta Gueule es van interessar pel treball amb nenes en escena, a Silence continua la investigació on els nens prenen la paraula per comunicar al públic la dificultat de deixar la llar, de créixer i d’enfrontar-se al món.
Perquè no és fàcil deixar la llar paterna. Tampoc ho és acceptar tot el que comporta fer-se gran. Seria fantàstic poder escapar-se i deslliurar-se d'aquesta càrrega. I Silence interroga aquest desig. Se submergeix en aquestes fantasies i en tot allò que les fa possibles. Perquè, quan el món se'ns fa inassumible, necessitem reinventar-lo, pensar en un altre que puguem manegar i que ens sigui atractiu. Però, què passa quan inventem mons nous i alternatius per escapar-nos de la realitat? I si acabem anunciant un món pitjor que el que consideràvem dolent? Quina forma poden tenir aquests espais de contradicció?


La companyia

Ça Marche és un col•lectiu fundat el 2015 amb base a Barcelona i Brussel•les. El seu objectiu és desenvolupar peces de creació que parteixin del diàleg necessari entre el teatre, la performance i la dansa. Es tracta d'un intent de trobar una forma pròpia que parli de la nostra contemporaneïtat, bregant amb les seves contradiccions irreconciliables i les seves derives. En les seves peces tracten de revisar la relació entre artesania, tècnica, ready-mades i els signes i referents col•lectius. Pensen que reconeixent l'actual escriptura dels cossos, gestos i discursos, referint-los com a documents vius, només així podran començar a estilitzar-los i a emmarcar-los. Ça Marche va ser fundat pel director Nico Jongen i el dramaturg Oriol López. Col•laboren sovint amb el coreògraf i ballarí Joaquín Collado, amb l'escenògraf Albert Ventura i amb diversos artistes plàstics i músics.

 

Durada: 60 minuts.

Recomanat a partir de 12 anys.

Entrada gratuïta. Reserva d'entrades clicant aquí. 

 

Fitxa artística

Direcció i autoria: Nico Jongen

Dramatúrgia i autoria: Oriol López

Escenografia: Albert Ventura

Diseny de vestuari: Carmen Triñanes

Coreografia: Joaquín Collado

Producció: Laura Viñals

Co-producció del Festival TNT amb el suport de l'OSIC

On: Centre Cívic Zona Nord
Adreça: C. Vallcivera, 14

Inici d'inscripció: 20/11/2021
Fi d'inscripció: 04/12/2021

Compartir