52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Barcelona dibuixa

CC Besòs, CC Can Felipa, CC La Farinera del Clot i CC Sant Andreu
25/10/2020
  • Art i exposicions
  • Tallers

Aquestes propostes ja han passat

Parlar a través del dibuix

El Museu Picasso i l’Institut de Cultura de Barcelona us conviden a una nova edició de la festa del dibuix. El que va començar l’any 2010 sota el nom de Big Draw, una jornada originària de Londres, continua cada any amb el mateix esperit: apropar la il·lustració com a eina d'expressió artística.

La festa, que serà diumenge 25 d'octubre entre les 11.00 h i les 19.00 h, consta de trenta-sis tallers gratuïts en espais tan diferents com per exemple el Mercat de les Flors, El Born Centre de Cultura i Memòria, el Museu de la Xocolata, el Pavelló Mies van der Rohe o el Museu d'Arqueologia de Catalunya i, un any més, també en quatre centres cívics.

El CC Besòs, en col·laboració amb l'artista Julia Pelletier, vol obrir Una finestra a l'exterior transformant l'espai en un paisatge ple d'ocells com en un bosc, tot penjant els dibuixos al sostre amb fils de colors.

I del bosc passeu a un jardí per transformar-vos en flors, plantes i insectes. Insekta't, enjardina't! és l'activitat proposada per la Francesca Llopis per al CC Sant Andreu. Dibuixeu la silueta del vostre cos i convertiu-vos en part d'aquest enorme jardí ple de cuques i vegetació.

L'experimentació i l'art emergent és un dels eixos que mouen des de sempre el CC Can Felipa. No és d'estranyar, doncs, que alumnes del BAU Centre Universitari de Disseny (Andrea Mestre, Francesc Noy, Marina Martínez i Huaqian Zhang) proposin l'acció Pim pam pum. L'acte de dibuixar esdevé un exercici físic per destensar el cos i deixar la ment en blanc. Amb uns llapis immensos omplireu de coloraines l'espai. Deixeu de banda la concentració i passeu-vos-ho pipa!

I si deixem passar la llum? Això és el que es pregunten l'artista Berta Ayuso i el CC La Farinera del Clot en una proposta per investigar, jugar i crear en família i conèixer els conceptes de transparència, translucidesa i opacitat. Els finestrals del centre i el sol hi tindran un paper rellevant!

Per participar en els tallers presencials cal inscriure's prèviament des dels enllaços de cada activitat. Si heu reservat plaça i no podreu venir, cancel·leu la inscripció (podeu fer-ho fins al 24/10) i així algú altre podrà participar-hi. Aquesta edició, per motius evidents, també hi ha les mateixes propostes en línia. Seguiu els enllaços dels artistes i hi trobareu vídeos explicatius de cada activitat. Per a més informació, consulteu el web de la Barcelona Dibuixa.

Activitats relacionades