52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Cuinem?

Diversos centres cívics
Durant el confinament sanitari
  • Gastronomia

Receptes per llepar-se els dits

Potser aquests dies heu descobert la cuina com un dels racons imprescindibles de casa. Potser preparar els àpats us ha suposat una vàlvula d'escapament de les cabòries del cada dia. Potser heu donat ales a la vostra creativitat aplicant-la a la gastronomia. O, vés a saber, potser heu descobert la vostra vocació entre cassoles! Sigui com sigui, cuinar ha donat molt de joc. Aquí teniu un recull d'algunes activitats que s'han portat a terme aquests mesos:

El CC Vil·la Florida, referent de la difusió de la gastronomia, l'alimentació sana i els hàbits de consum de qualitat, en col·laboració amb el restaurant del centre han publicat una sèrie de menús setmanals equilibrats i unes receptes ben fàcils de seguir i que donen molt bon resultat. Hi trobeu, per exemple, un paté de tomàquets secs, una quiche d'albergínia i formatge o unes magdalenes de fruita. Per altra banda, també han fet un recull de batuts com, encara que sembli impossible de combinar, el de bròquil i pastanaga. L'equipament de Sant Gervasi aprofita per presentar el personal a través, també, d'un seguit de receptes.

Des d'un altre centre dedicat en cos i ànima a les arts i la cultura culinària, el CC El Sortidor tampoc ha deixat d'amanir les xarxes amb tota mena d'iniciatives. A taula! (des de casa), el seu cicle per aquests dies inclou des d'un seguit d'entrevistes a professionals de la cuina que promouen l'alimentació solidària i sostenible fins a un concurs de receptes. Els dos plats triats, que podeu votar fins al deu de juny, seran els protagonistes d'un taller a la tardor. Aquí teniu les que s'han presentat, una bona varietat de receptes salades i dolces. Quina us fa salivar només de veure la fotografia?

D'entrevistes gastronòmiques també en fan al CC Cotxeres Borrell, a més de respondre el qüestionari, cada professional dóna una recepta. Hi trobareu com fer pasta vella (o massa mare) per elaborar pans sense fer servir un dels productes més buscats durant el confinament més estricte: el llevat.

Cada dimarts, el CC Bon Pastor amplia el repertori culinari. Recomanem els plats de l'Abril romaní, el cicle dedicat al poble gitano, i les receptes dolces de l'Anabel González com el deliciós pa de pessic de coco, nous i crema de formatge i mango.

Un cop per setmana, el CC Baró de Viver comparteix una recepta des del seu canal de YouTube. Entre pastissos i magdalenes, hi destaquen unes croquetes de pollastre per llepar-se el bigoti! També hi trobareu com preparar ratatouille o la crema cremada.

Al CC Besòs, la cuina reclama el seu protagonisme des dels tallers de primavera. Al curs Cuina per compartir hi trobareu una sèrie de vídeos on el personal de l'equipament es corda el davantal i explica la seva millor recepta. Una paella de peix, un coulant de xocolata... cada dilluns, una de nova! Des de la cuina de CC Can Castelló ens arriba l'olor d'un arròs de pollastre i verdures que fa venir salivera! Però trobareu un bon grapat de receptes més en aquest enllaç.

Vora una vintena d'entrades, té el receptari del CC Urgell! Des de les clàssiques albergínies farcides fins a l'exòtic pa bao cuit al vapor, tan habitual a les cuines orientals, passant per unes boletes de rap arrebossades amb un toc de llimona o unes irresistibles cassoletes de gerds amb mascarpone. Impressionant.

Vosaltres també podeu col·laborar per crear el llibre de receptes d'aquest temps A taula! Àpats confinats tot enviant les vostres fórmules més reeixides al CC Casa Groga. Les millors receptes participaran en una jornada gastronòmica a l'aula de cuina.

El CC Vil·la Urània també té un petit recull de receptes que van des d'un risotto de primavera amb accent italià fins als exòtics dorayakis japonesos passant per unes estrelletes de formatge ideals per a tota la família. I si us heu convertit en grans xefs i ho voleu compartir amb una bona fotografia, la Clàudia Serrahima, tallerista al mateix centre us dóna quatre consells per treure tot el rendiment possible a la sessió fotogràfica. Així doncs, ja estareu a punt per participar en el repte #OneMinuteCuina del CC Navas. Bon profit!

Activitats relacionades